Σπιτική μάσκα προσώπου με φράουλες και μέλι για λαμπερό και καλά ενυδατωμένο πρόσωπο!

Αξιοποίησε αλλιώς... το πιο δημοφιλές φρούτο εποχής

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Unsplash
Unsplash

Οι φράουλες είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα της άνοιξης και του καλοκαιριού, ενώ μπορείς εύκολα να τις αξιοποιήσεις και στη ρουτίνα ομορφιάς σου δημιουργώντας μια ευεργετική μάσκα για την επιδερμίδα σου.

Πλούσιες σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, οι λαχταριστές και πεντανόστιμες φράουλες μαζί με τις πολύτιμες ιδιότητες του μελιού μπορούν να κάνουν κυριολεκτικά θαύματα για την επιδερμίδα σου αφήνοντάς τη λαμπερή και σωστά ενυδατωμένη. Και όλα αυτά μέσα από μια φυσική μάσκα προσώπου που θα σου χαρίσει όλα όσα έχεις ανάγκη αυτήν την εποχή. (δες και τα τρικ για να προετοιμάσεις σωστά την επιδερμίδα σου για το καλοκαίρι)

Σπιτική μάσκα προσώπου με φράουλες και μέλι για λαμπερό και καλά ενυδατωμένο πρόσωπο!

Αυτή η σπιτική μάσκα ομορφιάς με φράουλες και μέλι είναι ιδανική για όλους τους τύπους δέρματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Οι φράουλες, πλούσιες σε βιταμίνη C, βοηθούν στη λάμψη και τη σύσφιξη του δέρματος, ενώ το μέλι προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και θρέψη. Δοκίμασέ την και απόλαυσε τα ευεργετικά της αποτελέσματα! Για να παρασκευάσεις θα χρειαστείς:

φράουλες πάνω σε τραπέζι
Unsplash

  • 4-5 φρέσκες φράουλες.
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι.
  • 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι (προαιρετικά, για επιπλέον ενυδάτωση)

Ξεκίνα πλένοντας καλά τις φράουλες αφού προηγουμένως έχεις αφαιρέσει το κοτσάνι τους. Στη συνέχεια τοποθέτησέ τες σε ένα μπολ και λιώσε τις με ένα πιρούνι μέχρι να δημιουργηθεί ένας ομοιόμορφο μείγμα. Τώρα πρόσθεσε τη μία κουταλιά μέλι και ανακάτεψε καλά. Σημείωσε ότι το μέλι έχει αντιβακτηριδιακές και ενυδατικές ιδιότητες, που βοηθούν στην καταπράυνση και ενυδάτωση του δέρματος. Εάν έχεις πολύ ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα μπορείς να συμπληρώσεις σε αυτή τη συνταγή μια κουταλιά γιαούρτι. Το γιαούρτι περιέχει γαλακτικό οξύ, που βοηθά στην ήπια απολέπιση και ενυδάτωση του δέρματος.

Το how to της εφαρμογής

Αφού καθαρίσεις το πρόσωπό σου άπλωσε τη μάσκα ομοιόμορφα στο πρόσωπό σου, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια. Άφησέ την να δράσει για 15-20 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε καλά με χλιαρό νερό και σκούπισε απαλά το πρόσωπό σου με μια καθαρή πετσέτα. Ολοκλήρωσε τη φροντίδα σου με την αγαπημένη σου ενυδατική κρέμα.