Nail cycling: Αυτό είναι το κόλπο για να διατηρήσεις τα νύχια σου υγιή & δυνατά!

Το συνιστούν και οι nail experts

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Unsplash
Unsplash

Το nail cycling αποτελεί μια νέα τάση στη φροντίδα των νυχιών που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στον πλανήτη της ομορφιάς. Στόχος του είναι να διατηρήσει τα νύχια σου υγιή και δυνατά μέσω από μια συστηματική φροντίδα δύο φάσεων, μια πιο έντονης και μια πιο χαλαρής, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως περίοδος ανάπαυσης για τα νύχια σου.

Αυτό το είδος κυκλικής φροντίδας μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη προβλημάτων όπως: τα εύθραυστα και τα σπασμένα νύχια, προσφέροντας τους χρόνο να ανακάμψουν από τα συνεχή και επαναλαμβανόμενα ημιμόνιμα μανικιούρ, και όχι μόνο. (δες και για τα almond nails, τα αμυγδαλωτά νύχια που είναι η απόλυτη τάση στο μανικιούρ για το καλοκαίρι)

Nail cycling: Αυτό είναι το κόλπο για να διατηρήσεις τα νύχια σου υγιή & δυνατά!

Το nail cycling περιλαμβάνει δύο βασικές φάσεις: τη φάση φροντίδας και τη φάση ανάπαυσης. Στη φάση φροντίδας, εφαρμόζονται προϊόντα ενδυνάμωσης, ενυδάτωσης και θρέψης των νυχιών. Αυτή η φάση μπορεί να διαρκέσει από μερικές μέρες έως μία εβδομάδα. Σε αυτή τη φάση μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδικά έλαια και ενυδατικές κρέμες, ενώ ακόμη μπορείς να ενισχύσεις τη διατροφή σου με συμπληρώματα, που περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα, τα οποία είναι απαραίτητα για την ενδυνάμωση των νυχιών.


Αντίθετα, η φάση ανάπαυσης περιλαμβάνει την αποφυγή οποιουδήποτε βερνίκι νυχιών. Έτσι, τα νύχια αφήνονται φυσικά, ώστε να αναπνεύσουν και να ανακάμψουν από το άγχος της συνεχούς φροντίδας. Αυτή η φάση διαρκεί επίσης περίπου μία εβδομάδα.

Πώς να το κάνεις

Ξεκίνα αφαιρώντας το βερνίκι νυχιών με τη βοήθεια ενός ασετόν. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε μια ιδέα από ένα λάδι για τα νύχια και τις επωνύχια και ολοκλήρωσε την φροντίδα τους με μια πλούσια ενυδατική κρέμα χεριών. Τη συγκεκριμένη διαδικασία θα πρέπει να την επαναλαμβάνεις καθημερινά για μια εβδομάδα.

Την επόμενη εβδομάδα-φάση ανάπαυσης- άφησε τα νύχια σου φυσικά, χωρίς βερνίκι και συνέχισε την ενυδάτωση τους. Σημείωσε ότι το nail cycling είναι εύκολο και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες των νυχιών σου. Μάλιστα ακολουθώντας ευλαβικά τη διαδικασία θα διατηρήσεις τα νύχια σου υγιή και δυνατά όλο το χρόνο.