Μα πραγματικά τι ακριβώς βλέπουμε στο φετινό Survivor; Πώς φτάσαμε ένα άκρως εντυπωσιακό ,αγωνιστικό και οικογενειακό παιχνίδι που ξεκίνησε την εποχή του Ντάνου και του Σπαλιάρα σήμερα να βλέπουμε ένα εμετικό προϊόν γεμάτο τοξικότητα και αλητεία;
Το Survivor 2026 απέχει πολύ από το Survivor του Ντάνου και του Σπαλιάρα και όχι μόνο γιατί αυτή τη φορά ο νικητής θα πάρει το υψηλότερο έπαθλο που έχει δοθεί ποτέ στην ελληνική τηλεόραση! Αλλά γιατί πρόκειται πλέον για ένα παιχνίδι που απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν τους ενδιαφέρει να δούνε κάτι όμορφο στην τηλεόραση αλλά κάτι άκρως τοξικό και καφρικό! Κάποτε, η πείνα, η εξάντληση, η πίεση της συμβίωσης του έδωσαν τον χαρακτηρισμό «το πιο σκληρό παιχνίδι επιβίωσης». Φέτος όμως, η ένταση δεν είναι η προβλεπόμενη παρενέργεια, είναι το ίδιο το παιχνίδι.
Ρωτάω ήρεμα είναι δυνατόν η διασκέδαση στο prime time της ελληνικής τηλεόρασης που βλέπουνε ακόμη και νέα παιδιά να είναι τόσο χυδαία; Πώς είναι δυνατόν ένα κανάλι σαν τον ΣΚΑΪ που έχει ντοκιμαντέρ επιπέδου Παπαχελά να φιλοξενεί και ένα τέτοιο σκουπίδι; Σε αυτό το παιχνίδι η προσβολή και η δημόσια διαπόμπευση είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.
Στο φετινό ακραίο Survivor…
Η επιθετική γλώσσα, ο χυδαίος ακραίος λόγος, οι υποτιμητικές αναφορές για την εμφάνιση, την ομιλία, τη φωνή, το βλέμμα ή το ύψος του άλλου, οι συμπεριφορές αποκλεισμού και το σχεδόν συστηματικό bullying δεν εμφανίζονται στο περιθώριο του παιχνιδιού. Είναι η ουσία και η βιτρίνα του -γίνονται και τρέιλερ, που μεταδίδεται τηλεοπτικά για ένα 24ωρο, ώστε να προλάβουμε όλοι να δούμε ανθρώπους να έρχονται στα χέρια και να διαβάσουμε τα χείλη του ενός, που λέει στον άλλο «άντε γαμ…»
Οι παίκτες, λέμε τώρα παίχτες, δεν κρύβονται από τις κάμερες και την παραγωγή Επιδιώκουν την ψυχολογική κατάρρευση των αντιπάλωνκαι τον απόλυτο εξευτελισμό τους! Με ενορχηστρωμένες κινήσεις και αποκλεισμούς. Εκτοξεύουν ύβρεις και βαριές προσβολές ενώπιον όλων («φελλός», «απόρριμμα», «μυρμηγκοφωλιά», «κλόουν», «άρρωστη», «γλείφτης», «μάγισσα» είναι κάποιες από τις πιο ήπιες) και απειλές στις προσωπικές τους συνεντεύξεις («αν ήμουν στη θέση των κοριτσιών, θα έτρωγες μια σφαλιάρα», «ήθελα να την πιάσω από το μαλλί και να τη σέρνω») ναι μη γελάτε. Όλα αυτά ακούγονται μέσα στο παιχνίδι ευτυχώς το βλέπουνε λίγοι στην ελληνική τηλεόραση πολλές φορές δεν ξεπερνάει ούτε το 8% αλλά αυτοί φτάνουν για να επιβιώσει το παιχνίδι.
Το θέμα δεν είναι ότι το Survivor έχει μετατραπεί σε μια παραγωγή – επένδυση στο trash, σε βαθμό που ξενίζει ακόμα κι όσους ζήσαμε την ένδοξη τηλεόραση των ‘90s. Είναι ότι φαίνεται να έχει χαθεί κάθε αίσθηση ορίου είτε ανθρώπινου, είτε τηλεοπτικού. Η παραγωγή αντί να προσέχει τους παίχτες τους αφήνει να πλακώνονται. Τώρα φτάσαμε στο απίθανο να μην προσέχουν καν τους παίχτες και τρανό παράδειγμα ο σοβαρός τραυματισμός του παίχτη που αφέθηκε να πάει για ψαροντούφεκο μόνος του.
Σταυρός Φλώρος: Αυτός είναι ο παίκτης του Survivor που τραυματίστηκε – Ακρωτηριάστηκε στο δεξί πόδι
Σοκαρισμένη η παραγωγή του Survivor την ώρα που οι γιατροί δίνουν μάχη για να σώσουν και το αριστερό πόδι του νεαρού! Το Πολεμικό Ναυτικό της Δομινικανής Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι το σκάφος με την ονομασία «Adrien III» έφτασε στο ναυπηγείο του Μπαγιαΐμπε το πρωί της Κυριακής 11 Μαΐου, μετά από ατύχημα που σημειώθηκε ανοιχτά του νησιού Σαόνα, κατά το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά ένας Έλληνας πολίτης, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα noticiasenunclic.com.
Σύμφωνα με την αναφορά του καπετάνιου του σκάφους, Walker Nathan Polanco Morales, το πλοίο κατευθυνόταν προς το νησί Σαόνα για τουριστική εκδρομή, όταν χτύπησε κατά λάθος τον 22χρονο Σταύρο Φλώρο, ο οποίος έκανε κατάδυση χωρίς σημαδούρα σήμανσης στην περιοχή όπου γίνονται τα γυρίσματα του «Survivor». Ο τραυματίας υπέστη μερικό ακρωτηριασμό στο αριστερό του πόδι και σοβαρό τραύμα στον δεξιό αστράγαλο, τραυματισμοί που προκλήθηκαν από τις προπέλες των εξωλέμβιων κινητήρων. Του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες από το Εθνικό Σύστημα Άμεσης Ανταπόκρισης 9-1-1 και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Central Romana, όπου παραμένει υπό εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα.
Πώς έγινε το ατύχημα

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο παίκτης των Μπλε τραυματίστηκε πολύ σοβαρά ενώ βρισκόταν στη θάλασσα με ψαροντούφεκο, εκτός διαδικασίας αγωνίσματος και γυρίσματος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως εκείνοι που τον εντόπισαν πρώτοι ήταν παίκτες του τουρκικού Survivor, οι οποίοι αντιλήφθηκαν ότι κάτι είχε συμβεί και κινητοποιήθηκαν άμεσα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μάνος Μαλλιαρός κατέρρευσε ψυχολογικά μόλις έμαθε τι συνέβη στον συμπαίκτη του και χρειάστηκε επίσης ιατρική υποστήριξη, με αποτέλεσμα να βρίσκεται υπό παρακολούθηση στο νοσοκομείο. Το κλίμα στον Άγιο Δομίνικο περιγράφεται εξαιρετικά βαρύ, με όλους τους παίκτες να βρίσκονται σε σοκ και να παρακολουθούνται από ψυχολόγους της παραγωγής.
Οι εξελίξεις γύρω από το μέλλον του Survivor παραμένουν ανοιχτές, καθώς προτεραιότητα όλων αυτή τη στιγμή είναι η κατάσταση της υγείας του Σταύρου Φλώρου και η ψυχολογική στήριξη των παικτών.
Ανακοίνωση από Acun Medya
«Από την πρώτη στιγμή υπήρξε άμεση κινητοποίηση για την παροχή βοήθειας και την ασφαλή μεταφορά του τραυματία, ενώ οι αρμόδιες λιμενικές αρχές διερευνούν τα αίτια του συμβάντος προκειμένου να εξακριβωθούν πλήρως οι συνθήκες. Ο παίκτης παραμένει στο νοσοκομείο σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση εκτός κινδύνου. Με σεβασμό προς τον τραυματία και την οικογένειά του, παρακαλούμε για υπευθυνότητα και αποφυγή αναπαραγωγής ανακριβών πληροφοριών μέχρι την ολοκλήρωση της επίσημης διερεύνησης. Δεσμευόμαστε για την άμεση ενημέρωσή σας σε σχέση με την εξέλιξη και διαλεύκανση του περιστατικού».

Σε τι δεν απαντάει η Τουρκική παραγωγή;
Δεν έχουν εξηγήσει παρά το γεγονός ότι έχουνε βγάλει δύο ανακοινώσεις πώς ο παίκτης πήγε εντελώς μόνος του να κάνει ψαροντούφεκο χωρίς την επίβλεψη της παραγωγής; Πως κανένας δεν παρακολουθούσε τους παίκτες στις κινήσεις τους στο νησί που τους έχουν απομονωμένους; Πως δεν εντοπίστηκε ο παίκτης από τις κάμερες που έχουνε σταθερά στο νησί της παραγωγής; Δηλαδή πρέπει να υποθέσουμε πως οι παίκτες που παίζουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι του Survivor μπορούν ανά πάσα στιγμή να φεύγουνε από την εποπτεία της παραγωγής και να κάνουνε ό,τι θέλουνε ακόμη δηλαδή και να βάλουνε τον εαυτό τους σε φοβερό κίνδυνο ή ακόμη και να πλακωθούνε στο ξύλο μεταξύ τους. Τι ακριβώς παιχνίδι είναι αυτό που δεν έχει την εποπτεία των παικτών;

Η πραγματικότητα είναι πως ένας παίκτης πήγε να διεκδικήσει ένα έπαθλο και κυριολεκτικά σύμφωνα με τις πληροφορίες καταστράφηκε η ζωή του ο ακρωτηριασμός ενός ανθρώπου φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή του!



">
">
">
">
">
">
">
">