To απόλυτο κόλπο για να μην νερώνει ο παγωμένος καφές σου!

Τώρα που έρχεται καλοκαίρι θα σας δώσει τη λύση!

To απόλυτο κόλπο για να μην νερώνει ο παγωμένος καφές σου!

Το καλοκαίρι τα παγάκια λιώνουν γρήγορα και ο παγωμένος καφές σας γίνεται... νεροζούμι; Με αυτό το απίστευτο κόλπο δεν θα νερώσει ποτέ ξανά!

Η λύση που ψάχνατε τόσο καιρό είναι εδώ!

Για τις λάτρεις του καφέ δεν υπάρχει χειρότερο από τον υπερβολικό πάγο που νερώνει τον παγωμένο εσπρέσσο. Ποιο είναι το κόλπο για να το αποφύγεις;

Εάν φτιάχνεις στο σπίτι καφέ freddo, υπάρχει το απόλυτο τρικ για να τον απολαμβάνεις χωρίς να καταντάει σκέτο... καφέ νερό.

Δες εδώ πώς:

Φτιάχνεις κανονικά τον ζεστό εσπρέσο σου, είτε με καψουλίτσες μιας δόσης είτε χύμα με την παραδοσιακή εσπρεσιέρα.

Αφήνεις για λίγη ώρα μέχρι να κρυώσει.

Γεμίζεις με αυτόν παγοθήκες και τις βάζεις στην κατάψυξη.

Την επόμενη φορά που θα φτιάξεις καφέ και θα θέλεις να τον κάνεις freddo, θα βάλεις μέσα τα παγάκια του καφέ.

Έτσι και ο καφές σου θα παγώσει αλλά δεν θα.. ξενερώσει! Τέλειο κόλπο για το καλοκαίρι; Ξέρετε τι θα συμβεί με την τιμή του καφέ μετά την μείωση στον ΦΠΑ;

Πίνετε ελληνικό καφέ; Δεν φαντάζεστε πόσες θερμίδες έχει!

Ο ελληνικός καφές αποτελεί μια αγαπημένη επιλογή ροφήματος για πολλούς ανθρώπους. Ένα ερώτημα που πολλές φορές τίθεται έχει να κάνει με το θερμιδικό του περιεχόμενο και το πώς ο ελληνικός καφές μπορεί να επηρεάσει το βάρος μας.

Οι θερμίδες που έχει ο ελληνικός καφές είναι σχεδόν μηδενικές. Από εκεί και πέρα ο τρόπος που θα φτιάξει κανείς τον καφέ του θα καθορίσει το τελικό ενεργειακό περιεχόμενό του.

Ανάλογα με τη γλυκύτητά του, για κάθε κουταλάκι του γλυκού ζάχαρης που θα προστεθεί, προστίθενται είκοσι θερμίδες. Ακόμη, το αν θα μπει γάλα μπορεί να δώσει ακόμα 20-30 θερμίδες.

Αν λάβουμε υπόψη ότι ένας ελληνικός πίνεται συνήθως χωρίς γάλα (ή με ελάχιστο) και δεν απαιτεί προσθήκη μεγάλης ποσότητας ζάχαρης, κατά μέσο όρο οι θερμίδες που θα πάρουμε από ένα φλιτζανάκι ελληνικού καφέ δεν είναι πάνω από 30 με 40.

Αν αναλογιστεί βέβαια κανείς ότι άλλα είδη καφέ, όπως ένας καπουτσίνο ή καφέδες και ροφήματα καφέ με αφρόγαλα ή κρέμα, μπορεί να έχουν πάνω από 100 θερμίδες (φτάνοντας μέχρι και τις 300), σίγουρα η κατανάλωση ελληνικού καφέ αποτελεί μια ιδανική επιλογή και για όσους προσέχουν το βάρος ή βρίσκονται σε ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος.

Πηγή: neadiatrofis

Ο καφές προκαλεί κυτταρίτιδα: Μύθος ή αλήθεια;

Καλή η προσπάθεια να διατηρήσεις τη σιλουέτα σου ή ακόμη και να χάσεις κιλά. Θα περιορίσεις το delivery, θα μειώσεις τα γλυκά, θα βάλεις στη ζωή σου τα λαχανικά, αλλά δεν μπορείς καν να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς καφέ.

Κι όμως! Η θεωρία καταρρέει.

Ο καφές όχι μόνο δεν κάνει κακό, αλλά μπορεί να σε βοηθήσει στην εκστρατεία για υπέροχο κορμί.

Ας καταρρίψουμε το μύθο...

Κάποιος είπε, άκουσες ή διάβασες πως ο καφές προκαλεί κυτταρίτιδα. "Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που να συσχετίζουν την κατανάλωση καφεΐνης με την δημιουργία κυτταρίτιδας" εξηγεί η κα. Τοκμακίδου. "Ο διατροφικός μύθος ότι ο καφές προκαλεί κυτταρίτιδα βασίζεται στο γεγονός ότι ο καφές έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη, μια ουσία η οποία λανθασμένα πιστεύεται ότι προκαλεί αφυδάτωση δυσχεραίνοντας την αιματική και λεμφική κυκλοφορία. Ωστόσο, ο ισχυρισμός αυτός δεν φαίνεται να αποδεικνύεται από επιστημονικές μελέτες".

Το αντίθετο μάλιστα. Η καφεΐνη έχει κηρυχθεί αθώα πολλάκις τα τελευταία χρόνια. "Το Ινστιτούτο Ιατρικής της Ακαδημίας Επιστημών των Η.Π.Α χαρακτηρίζει ως πηγές ενυδάτωσης όχι μόνο το νερό, αλλά όλα τα μη αλκοολούχα ροφήματα και ποτά, ανάμεσα τους και τον καφέ, καθώς αποτελούνται κατά πολύ μεγάλο μέρος από νερό".

Ναι ο καφές καταπολεμά την κυτταρίτιδα

"Σύμφωνα με έρευνες ο πρωινός καφές φαίνεται να επιταχύνει τον μεταβολισμό μας κατά 10%. Αυτό οφείλεται στην καφεΐνη η οποία επιταχύνει τον μεταβολισμό και τον διατηρεί υψηλό για τις επόμενες 3 ώρες" εξηγεί η διαιτολόγος.

Καταλαβαίνεις λοιπόν πως η πρωινή σου συνήθεια, αν δεν είναι παρανοϊκά γλυκιά (δηλαδή δεν έχει τεράστιες ποσότητες ζάχαρης) μπορεί να γίνει ένα ακόμη όπλο ενάντια στην παχυσαρκία και την κυτταρίτιδα.

"Η συσχέτιση του ελληνικού ή στιγμιαίου καφέ με το αδυνάτισμα, πιθανότατα να οφείλεται στη συνεργιστική δράση της καφεΐνης με τα αντιοξειδωτικά (πολυφαινόλες) όπου διεγείρουν την θερμογένεση, δηλαδή την παραγωγή ενέργειας από τον οργανισμό όπου και προκαλείται αύξηση της καύσης (οξείδωσης) των λιπών μέσω αυτής.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι την κυτταρίτιδα την επιδεινώνουν τα θερμιδογόνα λιπαρά τρόφιμα και ο καφές δεν αποτελεί ένα από αυτά καθώς έχει μηδαμινή θερμιδική αξία (χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή γάλακτος)".