Η διαφορά των θηλυκών και των αρσενικών - Τα λάθη που κάνεις και αγοράζεις "μάπα" καρπούζι

Τα μυστικά για να διαλέγεις το σωστό

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Unsplash.com
Unsplash.com

Το καρπούζι στην επιλογή του και στην αγορά του είναι πολύ δύσκολο, καθώς κανείς δεν μπορεί να διακρίνει πιο είναι το καλό, δηλαδή το ζουμερό και το γλυκό, από το "μάπα" (όπως το λέμε στα λαϊκά) δηλαδή αυτό που δεν είναι τόσο γλυκό και καθόλου ζουμερό.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα μυστικά που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μην σας πιάσουν πάλι... κορόιδα και να απολαύσετε με την οικογένεια ένα καλό καρπούζι.

Τα μυστικά για να διαλέξει το σωστό καρπούζι

Σίγουρα μεγάλο ρόλο παίζει το βάρος (δείτε εδώ γιατί) αλλά και το σχήμα μιας και σύμφωνα με τους παραγωγούς, τα καρπούζια χωρίζονται σε αρσενικά και θηλυκά.

Λίγοι το γνωρίζουν αυτό, αλλά οι παραγωγοί διαφοροποιούν τα καρπούζια ανάλογα με το "φύλο" τους. Για παράδειγμα, τα “αγόρια” είναι μεγαλύτερα, έχουν πιο επιμηκυμένο σχήμα και είναι πιο ζουμερά. Τα “κορίτσια” έχουν πιο στρογγυλεμένο σχήμα και είναι πιο γλυκά στην γεύση.

Επίσης, συνίσταται να αγοράζει κανείς καρπούζι με πιο σκούρα φλούδα, καθώς αυτό σημαίνει ότι θα είναι και πιο ζουμερό αλλά και πιο γλυκό.

Ένα επίσης μυστικό είναι ότι μπορείτε να προσδιορίσετε με ακρίβεια τη φρεσκάδα του φρούτου μετά το κόψιμο. Ο υγιής πολτός έχει κόκκινο ή ροζ χρώμα. Υπάρχουν επίσης ειδικές ποικιλίες με κίτρινη ή πορτοκαλί σάρκα. Αλλά αν το καρπούζι έχει άνισο χρώμα, αυτό είναι σίγουρο σημάδι της έναρξης της αποσύνθεσης. Ο ξηρός χαρτοπολτός με σκληρές φλέβες που χωρίζει από τους σπόρους υποδηλώνει επίσης την αστεία του προϊόντος. Καθώς και πολύ μαλακή ή υγρή δομή. Ανακινήστε το καρπούζι πριν το κόψετε. Εάν, κατά τη διάρκεια της ανακίνησης, ο καρπός γουργουρίζει μέσα, αυτό σημαίνει ότι είναι σάπιο.

Ο σωστός τρόπος για να το κόψετε μέσα σε 1 λεπτό

  • Κόβεις τις άκρες

Τοποθετείς το καρπούζι παράλληλα πάνω σε μία ξύλινη επιφάνεια κοπής και τους αφαιρείς τους δύο πόλους, είτε με ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι είτε με το κλασικό οδοντωτό.

Καρπούζι κόψιμο φέτες

  • Κόβεις στη μέση

Αλλά κάθετα. Γυρνάς το καρπούζι 90 μοίρες και το διχοτομείς, σε δύο ίσια μέρη.

Καρπούζι κόψιμο

  • Συνεχίζεις τη διχοτόμηση

Κάθε μισό κόβεται στο μισό του. Σε αυτό το σημείο προκύπτουν 4 ίδια μέρη.

Ο σωστός τρόπος για να κόψεις καρπούζι

  • Δημιουργείς τρίγωνα

Κάθε ένα από τα τέσσερα κομμάτια "ξαπλώνει" στην επιφάνεια κοπής με τη φλούδα προς τα πάνω. Κόβεις τριγωνικές φέτες πλάτους περίπου 2 εκατοστών. Έχεις ήδη κομμένο καρπούζι.

Ο σωστός τρόπος για να κόψεις καρπούζι μέσα σε 1 λεπτό

Πηγή: esquire.com.gr