Τσικνοπέμπτη: Η συνταγή που θα σας σώσει την τελευταία στιγμή - Θα την λατρέψουν όλοι

Δεν θα μείνει κομμάτι!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τσικνοπέμπτη: Η συνταγή που θα σας σώσει την τελευταία στιγμή - Θα την λατρέψουν όλοι

Αν δεν ξέρετε τι να κάνετε για την Τσικνοπέμπτη υπάρχει μια συνταγή που θα σας σώσει την τελευταία στιγμή. Θσα την λατρέψουν όλοι οι καλεσμένοι σας και δεν θα μείνει πραγματικά ούτε ένα κομμάτι.

Μπριζόλα της Νέας Υόρκης με τσιπς Polenta. Πώς να το φτιάξετε

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλιτζάνι πολέντα

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι

40 γραμμάρια βουτύρου

40 γραμμάρια παρμεζάνα, λεπτώς τριμμένα

αλάτι, σε εποχή

φυτικό λάδι, για βαθύ τηγάνισμα

πιπέρι, σε εποχή

4 κοτόπουλα Νέας Υόρκης

κόκκινο κρασί και βούτυρο

Εκτέλεση

1 Λιπάνετε ελαφρά και βάλτε ένα ταψί με μια πλάκα ψησίματος 30cm x 20cm x 2,5cm με το χαρτί ψησίματος. Βάλτε 1 λίτρο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Όταν το νερό έρθει στο σημείο βρασμού, μειώστε τη θερμότητα στη χαμηλή και σιγά-σιγά προσθέστε την πολέντα και το σιμιγδάλι σε σταθερό ρυθμό ανακατεύοντας συνεχώς. Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί η πολέντα και το σιμιγδάλι. Εαν ψάχνετε εντωμεταξύ που να φάτε για την Τσικνοπέμπτη σας έχουμε τα καλύτερα μαγαζιά

2 Προσθέστε βούτυρο, παρμεζάνα και αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το τυρί. Βάλτε σε ταψί. Απλώστε μέχρι να είναι ομοιόμορφο. Κάλυψτε και ψύξτε για 1-2 ώρες ή μέχρι να κρυώσει.

3 Προθερμάνετε το φούρνο στους 120C. Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα μέχρι το μισό. Τοποθετήστε πάνω από μέτρια υψηλή θερμότητα. Αφαιρέστε την πολέντα από το ταψί. Κόψτε σε 45 κομμάτια. Όταν το λάδι είναι ζεστό, προσθέστε 6-8 κομμάτια. Για να ελέγξετε αν το λάδι είναι αρκετά ζεστό, ρίξτε ένα μικρό κομμάτι ψωμί στο λάδι και δείτε αν είναι έτοιμο.

4 Μαγειρέψτε τα τσιπ για 3-4 λεπτά ή έως ότου έχουν χρυσή υφή σε όλες τις πλευρές. Μεταφέρετε σε ένα δίσκο γεμάτο χαρτοπετσέτα και βάλτε το σε φούρνο για να κρατήσετε ζεστό. Μαγειρέψτε τα υπόλοιπα κομμάτια τσιπς.

5 Θερμάνετε μια κατσαρόλα ή ένα τηγάνι για μέτρια υψηλή θερμότητα.Βάλτε και στις δύο πλευρές αλάτι και πιπέρι. Όταν το τηγάνι είναι ζεστό, προσθέστε 2 μπριζόλες και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά. Γυρίστε και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά μέχρι να medium ή μαγειρεμένα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

6 Μεταφέρετε σε μια πλάκα και κάλυμμα για να διατηρήσετε ζεστές τις μπριζόλες. Μαγειρέψτε τις υπόλοιπες μπριζόλες. Σερβίρετε τις μπριζόλες με το βούτυρο του κόκκινου κρασιού και τα τσιπς πολέντα στο πλάι.

ΚΟΚΚΙΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ

Ρίχνουμε ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί ( merlot) σε μια μικρή κατσαρόλα με μέτρια φωτιά. Όταν το κρασί έρθει στο βρασμό, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 6-8 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί το κρασί κατά το ήμισυ. Βάλτε 125g μαλακό βούτυρο σε ένα μπολ.

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας κρύο κόκκινο κρασί στο βούτυρο και χτυπήστε το. Συνεχίστε να προσθέτετε κρασί και χτυπήστε μέχρι να σχηματιστεί ένα απαλό ροζ βούτυρο. Σερβίρετε μια κούπα με μαλακό βούτυρο πάνω από τη μπριζόλα. Εναλλακτικά, βάλτε το βούτυρο σε μια πλάκα και κυλάτε στο χαρτί ψησίματος.

Τσικνοπέμπτη: Με αυτό το γλυκό θα "τρελάνεις" τους καλεσμένους σου - Δεν θα μείνει κομμάτι

Τσικνοπέμπτη αύριο και σίγουρα έχεις προετοιμαστεί για ότι αφορά τα κρέατα και το ψήσιμο. Ποιο το γλυκό όμως που θα "τρελάνεις" τους καλεσμένους σου και δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι από αυτό στο σπίτι; Θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.

Η συνταγή αυτή θα απογειώσει σίγουρα το τραπέζι σου. Πρόκεται για ένα συνδυασμό κέικ με σοκολάτα και καραμελωμένες μπανάνες.

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας. φυτικό λίπος
  • 3 γ. γάλα
  • 1 1/2 γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουτ. κανέλα
  • 1/2 κουτ. αλάτι kosher
  • 1 Μεξικάνικη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
  • Σταγόνες σοκολάτας
  • 4 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 2 κουταλιές της σούπας. ανάλατο βούτυρο
  • 2 ώριμες αλλά σταθερές μπανάνες
  • 2 κουταλιές της σούπας. σκούρα καφέ ζάχαρη
  • 8 κύβους ψωμιού (περίπου 8 μεγάλες φέτες)
  • Παγωτό βανίλιας και φρέσκες φράουλες

Εκτέλεση

Βάλτε λίγο βούτυρο σε ένα ταψί και το μείγμα προσκεκτικά μέσα σε ένα φύλλο.

Ζεσταίνετε γάλα, ζάχαρη, βανίλια, κανέλα και αλάτι σε μια κατσαρόλασε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσει το γάλα. Αφαιρέστε από τη θερμότητα και προσθέστε τη σοκολάτα Ibarra και 1 1/2 φλιτζάνια τσιπ σοκολάτας και χτυπήστε μέχρι να λιώσει. Βάλτε το στο ψυγείο περίπου 5 λεπτά. Χτυπάμε στα αυγά.

Εν τω μεταξύ, λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι με μέτρια φωτιά. Προσθέστε μπανάνες και καστανή ζάχαρη και μαγειρέψτε μέχρι να βρεθούν λιώσουν οι μπανάνες.

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το ψωμί, το μείγμα σοκολάτας, τις μπανάνες και τα υπόλοιπα ½ φλιτζάνι σοκολάτας.

Μεταφέρετε το μείγμα ψωμιού στη κουζίνα καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι να φουσκώσει περίπου σε χαμηλή θερμοκρασία 4 έως 4 1/2 ώρες. Τα τελευταία 30 λεπτά, ανοίξτε στο καπάκι μια μικρή ρωγμή για να αφήσετε τον ατμό να φύγει. Βγάλτεο το και αφήστε το να κρυώσει 30 λεπτά πριν το αφαιρέσετε από το φύλλο. Σερβίρετε ζεστό ή κρύο με παγωτό και φράουλες, αν θέλετε. Δες και πως να τους αποτελειώσεις με ένα αλμυρό πιάτο με αυτή την συνταγή κόλαση από την Αργυρώ Μπαρμαρίγου - Φτερούγες κοτόπουλου σαν αυτές των KFC