Κασερόπιτα με βούτυρο από τον Γιώργο Τσούλη - Πως να την φτιάξεις σπίτι εύκολα και γρήγορα

Ζουμερή και γευστική ταυτόχρονα

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
giorgostsoulis.com
giorgostsoulis.com

Ο αγαπημένος σεφ Γιώργος Τσούλης, μετά την υπέροχη συνταγή με τις τραβηχτές πίτες της Μάνης, μας μαθαίνει να φτιάχνουμε στο σπίτι παραδοσιακή κασερόπιτα που θα λατρέψετε από τη πρώτη κιόλας μπουκιά. Τραγανό φύλλο, ακαταμάχητη γεύση. Η τέλεια vegetarian επιλογή.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για την κασερόπιτα

  • 3 φύλλα σφολιάτας
  • 500 ml γάλα, πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
  • 12 φέτες κασέρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κρόκο, αραιωμένο με νερό
  • Σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190°C στον αέρα. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει καλά. Αφού γίνει αυτό, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός, μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα που θα μοιάζει με πάστα.
  2. Προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο σε μικρές δόσεις αρχικά ανακατεύοντας παράλληλα ώστε να ενσωματώνεται στο μείγμα. Προχωράμε στην επόμενη δόση μόνο αν έχει ενσωματωθεί η προηγούμενη.
  3. Αφού ρίξουμε όλη την ποσότητα του γάλακτος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου πήξει η μπεσαμέλ. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι, αλατοπιπερώνουμε , ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη, ώστε να κρυώσει η γέμιση.
  4. Παίρνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και το ανοίγουμε ελαφρώς σε τετράγωνο σχήμα διαστάσεων 37Χ37εκ.
  5. Κόβουμε το κάθε φύλλο σε 4 ίσα τετράγωνα και τρυπάμε το κάθε κομμάτι ελαφρώς με ένα πιρούνι.
  6. Ρίχνουμε 1-1.5 κ.σ. από τη γέμιση στο κέντρο κάθε τετραγώνου, αλείφουμε με νερό γύρω-γύρω από τη γέμιση, και βάζουμε από πάνω 2 φέτες κασέρι. Παίρνουμε ένα δεύτερο φύλλο σφολιάτας, το κόβουμε και αυτό σε 4 τετράγωνα, τα τρυπάμε ελαφρώς με ένα πιρούνι και καλύπτουμε με αυτά τα τετράγωνα που έχουν γέμιση.
  7. Διπλώνουμε καλά τις άκρες και τοποθετούμε τις κασερόπιτες σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Αλείφουμε με αυγό όλη την επιφάνεια της κασερόπιτας και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  8. Ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμες, αφαιρούμε τις κασερόπιτες από το φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ Δες το βίντεο στο giorgostsoulis.com