Τραγανό μπισκοτογλυκό φούρνου με λιωμένο βούτυρο

Έτοιμο στο άψε σβήσε

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
www.giorgostsoulis.com
www.giorgostsoulis.com

Η εβδομάδα ξεκινάει με όρεξη για γλυκό και ο αγαπημένος σεφ, Γιώργος Τσούλης, μας δείχνει πως να φτιάξουμε το καλύτερο: Μπισκοτογλυκό φούρνου με κρυσταλλική ζάχαρη. Θέλει μόνο 10 λεπτά προετοιμασίας και ο βαθμός δυσκολίας είναι οριακά μηδενικός!

Τι θα χρειαστείς για το μπισκοτογλυκό φούρνου

Για τη βάση:

  • 300 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ
  • 110 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 120 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 3 αυγά medium, τους κρόκους
  • 1+ ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Για την γέμιση:

  • 400 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 50 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
  • 3 αυγά medium, ασπράδια
  • 1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα:
  • Ζάχαρη, άχνη
Εκτέλεση
  1. Για τη βάση: Αδειάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους, το βούτυρο, τη ζάχαρη και με ένα σύρμα χειρός τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα λεμονιού και φορώντας γάντια μιας χρήσης ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο ζυμάρι.
  3. Κατόπιν, το χωρίζουμε στη μέση, τυλίγουμε με μεμβράνη το κάθε μπαλάκι και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια, αδειάζουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε 1 πρέζα αλάτι και με το σύρμα τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
  5. Μόλις αρχίσει να δημιουργείται μαρέγκα, προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και έπειτα αδειάζουμε μέσα το γιαούρτι, το αλεύρι συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομογενοποιημένο μείγμα, το αδειάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη. Παίρνουμε το ένα μπαλάκι που βάλαμε στην κατάψυξη, το ανοίγουμε ελαφρώς με τα χέρια μας και το απλώνουμε ομοιόμορφα σε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 20Χ25 εκ, το οποίο το έχουμε αλευροβουτυρώσει.
  6. Κατόπιν, αδειάζουμε την γέμιση από πάνω και στην συνέχεια, παίρνουμε το άλλο μπαλάκι που είχαμε αφήσει μέσα στην κατάψυξη, το τρίβουμε όσο είναι ακόμα παγωμένο με τον τρίφτη από την χοντρή πλευρά και το απλώνουμε πάνω από την γέμιση.
  7. Έπειτα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30 με 35 λεπτά.
  8. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε και σερβίρουμε με άχνη.

Κι αν δεν βρίσκεις τι μεσημεριανό θα κάνεις σήμερα, ρίξε μια ματιά εδώ.