Πως να φτιάξεις την αυθεντική Ιταλική καρμπονάρα μόνη στο σπίτι - Τα 4 μυστικά

Γρήγορα και εύκολα!

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Argiro.gr
Argiro.gr

Τετάρτη σήμερα κι έτσι όπως εξελίσσεται ο καιρός τι πιο ωραίο από μια ζεστή αυθεντική Ιταλική καρμπονάρα για μεσημεριανό; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει αναλυτικά πως μπορούμε να την φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα μόνες στο σπίτι, αλλά και τι πρέπει να προσέξουμε για να βγει ακριβώς σαν από εστιατόριο του Ρώμης.

Τι θα χρειαστείς για την αυθεντική Ιταλικά καρμπονάρα

  • 500 γρ. σπαγγέτι μπουκατίνι ή φετουτσίνι
  • 150 γρ. guanciale (εναλλακτικά πανσέτα ή μπέικον)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 ολόφρεσκα αυγά
  • 150 γρ. παρμεζάνα και πεκορίνο ανάμεικτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

  • Βράζουμε πρώτα τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε την ψιλοκομμένη πανσέτα για 5 λεπτά για την παραδοσιακή καρμπονάρα με αυγό.
  • Σπάμε τη σκελίδα σκόρδο και την προσθέτουμε και αφήνουμε να αρωματίσει για 1 με 2 λεπτά.
  • Το αφαιρούμε.
  • Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ με το μισό τριμμένο τυρί.
  • Προσθέτουμε αλατοπίπερο.
  • Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
  • Τα ξαναβάζουμε καυτά όπως είναι στην κατσαρόλα.
  • Η φωτιά πρέπει να είναι στο πιο χαμηλό.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να λιώσει και αρωματίσει τα ζυμαρικά με άρωμα και γεύση βουτύρου.
  • Προσθέτουμε την ψημένη πανσέτα στα ζυμαρικά καθώς και τα χτυπημένα αυγά.
  • Όπως είναι όλα καυτά ανακατεύουμε με τσιμπίδα να ενωθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και αποσύρουμε από την φωτιά.
  • Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Κι αν θες κάτι γλυκό, ρίξε μια ματιά εδώ.

Τα μυστικά

  1. Αν θέλουμε πιο κρεμώδη υφή προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά κι ανακατεύουμε.
  2. Προσοχή η καρμπονάρα πρέπει γρήγορα να βγει από την φωτιά για να μην ψηθούν τα αυγά.
  3. Εκτός από την κλασική ιταλική καρμπονάρα, μπορείτε να κάνετε πολλές παραλλαγές με προσθήκη υλικών όπως αγκινάρες, σπαράγγια, αρακά, μανιτάρια, λιαστή ντομάτα κτλ.
  4. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε!
ΠΗΓΗ Argiro.gr