Σοκολάτα γκανάς σκέτη "κόλαση": To πιο νόστιμο γλυκό μόλις σε 10 λεπτά και με μόνο 2 υλικά

Εύκολος ακόμα και για τους πιο τεμπέληδες

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σοκολάτα γκανάς σκέτη

Ο Σεφ Γιώργος Τσούλης μας έδειξε το πιο νόστιμο και πανεύκολο γλυκό ακόμα και για τους πιο αρχάριους! Πρόκειται για την γυαλιστερή σοκολάτα ganache (Γκανάς)! Μάλιστα, εκτός του ότι μπορείτε να την απολαύσετε έτσι, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και στα γλυκά σας.

Πως να φτιάξετε το γλυκό Γκανάς

Υλικά

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ

Δείτε επίσης: Θέλει μόλις 3 υλικά - Πανεύκολο σοκολετένιο κέικ που θα σας λύσει τα χέρια

Εκτέλεση

  1. Κλασικός τρόπος: Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σε ένα μπολ, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα, περιχύνουμε με την ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Με τη μέθοδο μπεν μαρι: Σε ένα μεταλλικό μπολ, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Το τοποθετούμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και αφήνουμε τη σοκολάτα να λιώσει, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Αφαιρούμε το μπολ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα, μέχρι ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Στα μικροκύματα: Σε ένα μπολ, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη. Μεταφέρουμε στο φούρνο μικροκυμάτων και το αφήνουμε για 1 λεπτό στο δυνατό. Αφαιρούμε το μπολ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι ομογενοποιηθεί το μείγμα.