Το πιο εύκολο γλυκό για τους καλεσμένους σας: Τούρτα σοκολάτας της τελευταίας στιγμής

Μέσα σε 15 λεπτά είναι έτοιμη

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
argiro.gr
argiro.gr

Έχουμε μπει και επίσημα, πλέον, στην εορταστική περίοδο και όλο και κάποιον καλεσμένο θα υποδεχτούμε στο σπίτι μας, και θα ήταν καλό να τον υποδεχτούμε με ένα ωραίο γλυκό, και τι καλύτερο από ένα σπιτικό κέρασμα; Έτσι, λοιπόν σας έχουμε την απόλυτη συνταγή από την αγαπημένη σεφ, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, Τούρτα σοκολάτας της τελευταίας στιγμής.

Τούρτα σοκολάτα της τελευταίας στιγμής, που θα "κλέψετε" τις εντυπώσεις

Υλικά

Για την τούρτα σοκολάτας της τελευταίας στιγμής

  • 250 γρ. σοκολάτα καλής ποιότητας με 60% περιεκτικότητα σε κακάο και πάνω
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 550 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
  • 2 πρέζα/ες κανέλα

Για το σερβίρισμα

  • Χτυπημένη κρέμα
  • Φουντούκια
  • Καραμέλα
  • Κόκκινα φρούτα δάσους
  • Ζάχαρη άχνη
  • Κακάο

Δείτε επίσης: Θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους: Kέικ με μερέντα

Εκτέλεση

Για την τούρτα σοκολάτας της τελευταίας στιγμής

  • Ξεκινάμε αυτή τη γρήγορη και εύκολη τούρτα σοκολάτα, τρίβοντας πρώτα τη σοκολάτα για να λιώσει ευκολότερα.
  • Βάζουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια σε μπολ για μπεν μαρί.
  • Προσθέτουμε το μέλι και ρίχνουμε τα 150 γραμ. κρέμα (από τα συνολικά 550 γραμ.).
  • Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε για αρκετή ώρα, ανακατεύοντας τακτικά να λιώσουν τα υλικά.
  • Αφήνουμε τη λιωμένη σοκολάτα να κρυώσει.
  • Ντύνουμε με μεμβράνη φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. με αποσπώμενα πλαϊνά.
  • Βάζουμε την υπόλοιπη κρύα κρέμα στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τον καφέ και την κανέλα και χτυπάμε για λίγα λεπτά σε παχύρρευστη μορφή.
  • Περιχύνουμε με τη σοκολάτα την παχύρρευστη κρέμα και με απαλές κινήσεις, σχηματίζοντας οχτάρια, ενώνουμε τα δυο μίγματα με σπάτουλα σιλικόνης. Η τελική υφή πρέπει να είναι απαλή και μεταξένια, με όμοιο χρώμα παντού, σαν σατινένια κρέμα. Σαν μους.
  • Ρίχνουμε το μίγμα σοκολάτας μέσα στην έτοιμη φόρμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και παγώνουμε χωρίς να μετακινήσουμε το σκεύος, μέχρι να σταθεροποιηθεί για 2-3 ώρες.
  • Αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε πιατέλα.
  • Αφαιρούμε το δαχτυλίδι και τη βάση της τούρτας και τραβάμε με προσοχή τη μεμβράνη.

Για το σερβίρισμα

  • Κόβουμε σε κομμάτια τούρτας και σερβίρουμε με λίγη χτυπημένη κρέμα, φρούτα δάσους και πασπαλίζουμε με άχνη και κακάο.
  • Εναλλακτικά φτιάχνουμε καραμέλα και καραμελώνουμε φουντούκια σε δάκρυ και γαρνίρουμε την τούρτα.

argiro.gr