Μπακλαβαδάκια «του ονείρου» - Πώς θα βγουν τραγανά απέξω και τέλεια σιροπιαστά από μέσα

Εύκολα και γρήγορα, χωρίς κόπο!

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
argiro.gr
argiro.gr

Όσο το γιορτινό τραπέζι πλησιάζει εμείς σας προτείνουμε ιδέες για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας χωρίς πολύ κόπο! Μετά την συνταγή για το χοιρινό μπούτι με μέλι, μουστάρδα και πορτοκάλι, πάμε σε κάτι γλυκό... Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου προτείνει μπακλαβαδάκια, σιροπιαστά, του ονείρου!

Πώς θα φτιάξετε τέλεια μπακλαβαδάκια εύκολα και γρήγορα

Υλικά

  • 1½ φλ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα ωμή)
  • 1 πρέζα/ες κανέλα
  • 1 πρέζα/ες γαρίφαλο
  • 1 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. γεμάτη μέλι θυμαρίσιο χλιαρό
  • 1 κ.σ. ροδόνερο
  • 1 συσκ. φύλλο κρούστας
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπιασμα

1 φλ. νερό

1 φλ. ζάχαρη

1 φλούδα λεμονιού

2 κ.σ. ροδόνερο

Εκτέλεση

Το μίγμα

  • Πρώτα χοντροκόβουμε με ένα μαχαίρι τα φιστίκια σε μπολ.
  • Πασπαλίζουμε με τα αρωματικά μπαχαρικά.
  • Ζεσταίνουμε το μέλι σε μία μικρή κατσαρόλα να γίνει ρευστό και προσθέτουμε το ροδόνερο.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  • Ρίχνουμε το υγρό μέλι στα φιστίκια.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Το μίγμα γίνεται σαν ζύμη.

Τα φύλλα

  • Απλώνουμε το φύλλο στον πάγκο.
  • Το κόβουμε κάθετα σε τρεις λωρίδες.
  • Βουτυρώνουμε με πινέλο κατά μήκος μία λωρίδα φύλλου.
  • Ακουμπάμε με κουταλάκι, κατά μήκος λίγη γέμιση και αρχίζουμε και ρολάρουμε σε λεπτό.
  • Πατάμε λίγο την ένωση, να κολλήσει.

Στο ταψί

  • Τα ακουμπάμε σε ταψι το ένα κοντά στο άλλο με την ένωση να ακουμπάει.
  • Αφού τα τυλίξουμε όλα, τα βουτυρώνουμε από πάνω με το υπόλοιπο βούτυρο.

Ψήσιμο και χρόνος

Τα ψήνουμε στους 200οC για 20 λεπτά, να ροδίσουν.

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν βράση.
  • Αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το ροδόνερο.

Σιρόπιασμα

  • Αφού ψηθούν όλα τα γιαννιώτικα, τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί, να είναι κοντά κοντά το ένα με το άλλο και να μην υπάρχουν κενά ανάμεσά τους.
  • Καυτά όπως τα βγάζουμε από το φούρνο, τα περιχύνουμε οπως ειναι καυτο.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να πιούν καλά τα υγρα τους. Τοτε είναι έτοιμα.

Δείτε επίσης: 5+3 μυστικά για να σου βγει «αφρός» η βασιλόπιτα - Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αποκαλύπτει το λάθος που κάνουμε όλοι

Πηγή: argiro.gr