Το ψωμί της τεμπέλας μέσα σε 50 λεπτά - Το μυστικό για να ξεροψηθεί απέξω και να γίνει μαλακό μέσα

Βήμα βήμα πως να το φτιάξεις

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Το ψωμί της τεμπέλας μέσα σε 50 λεπτά - Το μυστικό για να ξεροψηθεί απέξω και να γίνει μαλακό μέσα

Είσαι νοικοκυρά όμως θέλεις να φτιάχνεις φαγητά γρήγορα και εύκολα χωρίς να σου παίρνει πολύ χρόνο; Αυτή η συνταγή λοιπόν για ψωμί που λέγεται "της τεμπέλας" θα σου λύσει τα χέρια. Θέλει μόνο 5 λεπτά προετοιμασίες και 45 λεπτά μαγείρεμα και μετά θα έχεις στο τραπέζι σου το δικό σου φρέσκο και ζεστό ψωμί για να το απολαύσει όλη η οικογένεια.

Πως να φτιάξεις το ψωμί της τεμπέλας

Υλικά

  • 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1⅔ φλ. ξινόγαλο ή γιαούρτι
  • Λίγο νερό (1-2 κ.σ.)

Δείτε επίσης πως να φτιάξετε ψωμί χωρίς να χρειαστεί να ζυμώσετε!

Εκτέλεση

  • Πρώτα κοσκινίζουμε το αλεύρι και τη σόδα σε ένα μπολ.
  • Κάνουμε μία λακκούβα στη μέση.
  • Διαλύουμε το αλάτι στο ξινόγαλο, και τα προσθέτουμε στο αλεύρι.
  • Ανακατεύοντας, ζυμώνουμε με κουτάλι ή με το χέρι.
  • Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό ή λίγο γάλα για να ενωθούν τα υλικά σε ζύμη.
  • Η οποια θα, θα κολλάει ελαφρά.
  • Αλευρώνουμε τον πάγκο και τη ζυμώνουμε για 1 λεπτό.
  • Τη μαζεύουμε σε μπάλα, την ακουμπάμε σε αλευρωμένο ταψί.
  • Πασπαλίζουμε με αλεύρι την επιφάνειά της.

Ψήσιμο – Χρόνος

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στις αντιστάσεις, για περίπου 45 λεπτά, ώσπου να ξεροψηθεί καλά, να ροδίσει, κι όταν χτυπάμε από κάτω να ακούγεται κούφιος ο ήχος, όχι βαρύς.
  • Αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει πάνω σε σχάρα για να στεγνώσει καλά και να γίνει τραγανή η κόρα.
ΠΗΓΗ argiro.gr