Γρήγορο κέικ με μήλα χωρίς μίξερ - Πως να σας βγει ζουμερό και νόστιμο
Συνταγή του Γιώργου Τσούλη
Ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει, μας έχει μια πολύ νόστιμη συνταγή για άκρως ζουμερό κέικ με μήλα, που δεν χρειάζεται μίξερ. Θέλει 14 λεπτά προετοιμασία και 40 λεπτά μαγείρεμα, ενώ η συγκεκριμένα συνταγή βγάζει 6 μερίδες.
Πως να φτιάξεις το κέικ μήλου του Γιώργου Τσούλη
Υλικά
- 6 κόκκινα μήλα, καθαρισμένα
- 130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 170 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 30 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 180 ml γάλα, πλήρες
Δείτε επίσης: Νόστιμοι λουκουμάδες με brownie - Δες πως να τους φτιάξεις μέσα σε 20 λεπτά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 °C στον αέρα .
- Σε ένα μπολ αδειάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
- Στη συνέχεια παίρνουμε έναν τρίφτη και από τη χοντρή του πλευρά τρίβουμε τα μήλα και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα δοσομετρικό δοχείο αδειάζουμε το γάλα μαζί με το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε λαδόκολλα στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας για κέικ διαμέτρου 20 εκ. Αδειάζουμε το ⅓ από το μείγμα με το αλεύρι και το απλώνουμε έτσι ώστε να καλύψει τη βάση. Από πάνω βάζουμε το ⅓ από τα μήλα και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία εναλλάξ μέχρι να γεμίσει η φόρμα. Τελειώνουμε τις στρώσεις με το μείγμα αλευριού.
- Με ένα πιρούνι δημιουργούμε τρύπες, ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα και το βούτυρο και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
- Μόλις ετοιμαστεί το κέικ το αφήνουμε να κρυώσει καλά, το αφαιρούμε από τη φόρμα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.