Victoria Cake: Η μυστική συνταγή για το πιο λατρεμένο κέικ - σάντουιτς

Πως να το φτιάξεις μόνη σου σπίτι

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Victoria Cake: Η μυστική συνταγή για το πιο λατρεμένο κέικ - σάντουιτς

Τόσο κλασικό και τόσο λατρεμένο κέικ-σάντουιτς, που είναι πραγματικά κρίμα να μην το γευτείτε. Μάλιστα, δεν θα κουραστείτε καθόλου να το φτιάξετε κι εμείς εδώ θα σας δείξουμε τον τρόπο!

Τι θα χρειαστείτε για το κέικ

  • 200 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, συν 60 γρ. για το άλειμμα
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αυγά μεσαίου μεγέθους (200 γρ.)
  • 2 σταγόνες εσάνς βανίλιας
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 15-30ml χλιαρό νερό, προαιρετικά
  • Ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα

Για την γέμιση

  • 200 γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • 300ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 σταγόνες εσάνς βανίλιας

Εκτέλεση

Δείτε επίσης: Ελαφρύ και οικονομικό: Γιαουρτογλυκό ψυγείο που τα υλικά του κοστίζουν μόνο 6 ευρώ

Το victoria cake

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C, στον αέρα.
  2. Φτιάξτε το κέικ. Βουτυρώστε τις φόρμες και απλώστε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Βάλτε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε τα καλά με αυγοδάρτη. Προσθέστε τα 2 αυγά, τη βανίλια, το μισό αλεύρι και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα ρίξτε τα άλλα 2 αυγά, το υπόλοιπο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και χτυπήστε τα όλα μαζί. Αν το μείγμα που προκύψει είναι πολύ σφιχτό, ρίξτε λίγο χλιαρό νερό για να αποκτήσει τη σωστή υφή. Μοιράστε τη ζύμη ισομερώς στις 2 φόρμες και ισιώστε την επιφάνειά τους με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  3. Ψήστε στη μεσαία σχάρα του φούρνου, περίπου για 30΄. Θα διαπιστώσετε ότι είναι έτοιμα, αν βυθίσετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο των κέικ και βγει καθαρή. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν μέσα στις φόρμες. Αφού κρυώσουν, ξεφορμάρετε και βάλτε τα σε μια πιατέλα.
  4. Φτιάξτε τη γέμιση. Αλείψτε το ένα κέικ με μία γενναιόδωρη στρώση μαρμελάδας φράουλα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας σιλικόνης. Έπειτα βάλτε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και χτυπήστε τα καλά με μίξερ χειρός, μέχρι να έχετε μια πλούσια σαντιγί που στην επιφάνειά της θα σχημα- τίζονται μικρές κορυφές. Περάστε μία στρώση σαντιγί πάνω από τη μαρμελάδα, συνεχίστε με άλλη μια στρώση μαρμελάδας και ολοκληρώστε ακουμπώντας από πάνω απαλά το άλλο κέικ.
  5. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.