Ελαφρύ και οικονομικό: Γιαουρτογλυκό ψυγείο που τα υλικά του κοστίζουν μόνο 6 ευρώ

Πως να το φτιάξεις στο σπίτι

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Ελαφρύ και οικονομικό: Γιαουρτογλυκό ψυγείο που τα υλικά του κοστίζουν μόνο 6 ευρώ

Ένα εύκολο και πολύ δροσερό γλυκό ψυγείου που συνδυάζει τη γεύση του πορτοκαλιού με την πλούσια και απαλή κρέμα γιαουρτιού! Αξίζει να σημειωθεί πως το κόστος του ανέρχεται στα 6 ευρώ με χρόνο προετοιμασίας 1 ώρα!

Τι θα χρειαστείς για το γιαουρτογλυκό

  • 24 φρυγανιές
  • 500ml πορτοκαλάδα (αναψυκτικό) χωρίς ανθρακικό
  • 15 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 800 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (10% λιπαρά)
  • 200ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 12,5 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 45ml ούζο

Εκτέλεση

Ελαφρύ γλυκό ψυγείου

Δείτε επίσης: Πως να κάνεις στο σπίτι το κρεμώδες cheesecake που φτιάχνουν στα ζαχαροπλαστεία μόνο με 10 ευρώ - Τα βήματα

  1. Φτιάξτε το ζελέ πορτοκαλάδας. Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε μπολ με κρύο νερό και αφήστε τα να μαλακώσουν για 10΄. Αδειάστε την πορτοκαλάδα σε μια μεσαία κατσαρόλα και το- ποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει βράση. Στραγγίστε καλά τα φύλλα ζελατίνης με τα χέρια σας, προσθέστε τα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθούν καλά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αδειάστε το ζελέ σε ένα μπολ και βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει, μέχρι να ετοιμάσετε τη μους γιαουρτιού.
  2. Φτιάξτε τη μους γιαουρτιού. Αδειάστε το γιαούρτι μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν για 10΄. Σε μια μεσαία κατσαρόλα αδειάστε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το ούζο και βάλτε τη σε μέτρια φωτιά να πάρουν βράση. Στραγγίστε τα φύλλα ζελατίνης πολύ καλά με τα χέρια σας, ρίξτε τα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθούν. Αδειάστε το μείγμα της κρέμας στο μπολ με το γιαούρτι και ανακατέψτε με τον αυγοδάρτη μέχρι να έχετε ένα λείο αποτέλεσμα.
  3. Μοντάρετε το γλυκό. Βγάλτε το ζελέ από το ψυγείο. Βάλτε στη βάση ενός παραλληλόγραμμου πυρέξ διαστάσεων 20 x 25 εκ. μια στρώση από φρυγανιές. Με ένα πινέλο, μουσκέψτε ελαφρά τις φρυγανιές με το ζελέ πορτοκαλάδας. Αδειάστε επάνω τη μισή μους γιαούρτι και βάλτε άλλη μια στρώση από φρυγανιές. Περάστε τις με το πινέλο με λίγο ζελέ και αδειάστε και την υπόλοιπη μους. Ισιώστε την επιφάνεια της κρέμας με μια σπάτουλα σιλικόνης ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Με μια κουτάλα αδειάστε το ζελέ επάνω στην κρέμα και βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει.
  4. Όταν περάσουν, βγάλτε το γλυκό από το ψυγείο, κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.

Βήμα Βήμα η συνταγή

Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές

Κάντε μια στρώση με φρυγανιές σε ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ και με ένα πινέλο μουσκέψτε τις με το ζελέ πορτοκαλάδας που ετοιμάσατε.

Γλυκό ψυγείου οικονομικό

Με μια κουτάλα αδειάστε από πάνω τη μισή μους γιαουρτιού και απλώστε την καλά σε όλη την επιφάνεια του πυρέξ.

Γλυκό ψυγείου εύκολο

Κάντε ακόμα μια στρώση από φρυγανιές και περάστε τις με λίγο ζελέ με τη βοήθεια του πινέλου. Ρίξτε από πάνω την υπόλοιπη μους και ισιώστε καλά την επιφάνειά της με μια σπάτουλα σιλικόνης.

Γλυκό ψυγείου

Με μια κουτάλα αδειάστε επάνω στην κρέμα το υπόλοιπο ζελέ πορτοκαλάδας. Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει για 2-3 ώρες πριν σερβίρετε.