Πως να κάνεις στο σπίτι το κρεμώδες cheesecake που φτιάχνουν στα ζαχαροπλαστεία μόνο με 10 ευρώ - Τα βήματα

Θα γλείφεις τα δάχτυλά σου με αυτή την συνταγή

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Πως να κάνεις στο σπίτι το κρεμώδες cheesecake που φτιάχνουν στα ζαχαροπλαστεία μόνο με 10 ευρώ - Τα βήματα

Cheesecake: Ελαφρύ, νόστιμο και τόσο απλό, μπορεί να το φτιάξει ακόμα και ο πιο αρχάριος στη ζαχαροπλαστική. Αρκεί, βέβαια, να έχει την υπομονή να περιμένει λίγες ώρες μέχρι να παγώσει και να το απολαύσει τότε!

Τα παρακάτω υλικά αντιστοιχούν σε 8 μερίδες ενώ ο χρόνος προετοιμασίας κυμαίνεται στα 20 λεπτά. Από εκεί και πέρα πρέπει να περιμένεις 3 ώρες για να παγώσει!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το Cheesecake

Για την βάση

  • 400 γρ. μπισκότα βουτύρου
  • 150 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

Για την κρέμα

  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 600ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 400 γρ. μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση

Δείτε επίσης: Πατσαβουρόπιτα με φέτα - Έχει λίγα υλικά και είναι πεντανόστιμη

Το 7ο βήμα για να φτιάξει το cheesecake

  1. Φτιάξτε τη βάση. Αλέστε τα μπισκότα στο μούλτι έως ότου γίνουν σκόνη. Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο και κατόπιν ανακατέψτε με ένα πιρούνι τα δύο υλικά μαζί σε ένα μπολ. Απλώστε το μπισκότο στη βάση του πυρέξ πιέζοντας καλά με τα χέρια, ώστε να δημιουργήσετε μια συμπαγή βάση.
  2. Φτιάξτε την κρέμα. Μουσκέψτε σε κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης για 15΄ και έπειτα στραγγίστε τα, βάλτε τα σε ένα βαθύ πιάτο και λιώστε τα για 30’’ στο
    φούρνο μικροκυμάτων. Βάλτε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη (αφού πρώτα την έχετε κοσκινίσει), και χτυπήστε με το σύρμα (εξάρτημα του μίξερ) σε μέτρια ταχύτητα. Σταδιακά προσθέστε τη μισή κρέμα γάλακτος, κατόπιν τη λιωμένη ζελατίνη και στη συνέχεια την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
  3. Μοντάρετε το γλυκό. Απλώστε ομοιόμορφα την κρέμα επάνω στη βάση μπισκότου, ισιώστε την επιφάνειά της με σπάτουλα σιλικόνης και τοποθετήστε το πυρέξ στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
  4. Μόλις κρυώσει, απλώστε με μια σπάτουλα μια στρώση μαρμελάδας φράουλα και σερβίρετε.
Διαδικασία βήμα βήμα

Το πρώτο βήμα για να φτιάξει το cheesecake

Ετοιμάστε τα υλικά: μπισκότα βουτύρου, βούτυρο, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη άχνη, φύλλα ζελατίνης, μαρμελάδα φράουλα, τυρί κρέμα.

Το δεύτερο βήμα για να φτιάξει το cheesecake

Αλέστε τα μπισκότα στο μούλτι εωσότου γίνουν σκόνη. Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο και κατόπιν ανακατέψτε με ένα πιρούνι τα δύο υλικά μαζί σε ένα μπολ.

Το τρίτο βήμα για να φτιάξει το cheesecake

Απλώστε το μπισκότο στο πυρέξ πιέζοντας καλά με τα χέρια σας.

Το τέταρτο βήμα για να φτιάξει το cheesecake

Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 15΄ και μετά λιώστε τα για 30΄΄ στο φούρνο μικροκυμάτων.

Το πέμπτο βήμα για να φτιάξει το cheesecake

Βάλτε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη και χτυπήστε με το εξάρτημα σύρμα σε μέτρια ταχύτητα. Σταδιακά προσθέστε τη μισή κρέμα γάλακτος, τη λιωμένη ζελατίνη και την άλλη μισή κρέμα γάλακτος.

Το έκτο βήμα για να φτιάξει το cheesecake

Μοντάρετε το γλυκό. Απλώστε ομοιόμορφα την κρέμα επάνω στο μπισκότο, ισιώστε την επιφάνειά του με σπάτουλα σιλικόνης και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Το τελευταίο βήμα για το cheesecake

Μόλις κρυώσει, απλώστε με μια σπάτουλα μια στρώση μαρμελάδας και σερβίρετε.

Έξυπνη ιδέα

Χρησιμοποιήστε όποια μαρμελάδα θέλετε. Για πιο φυσικό αποτέλεσμα, μπορείτε να γαρνίρετε με κάποιο γλυκό του κουταλιού.