Πατσαβουρόπιτα με φέτα - Έχει λίγα υλικά και είναι πεντανόστιμη

Δεν θα κουραστείς να την φτιάξεις

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Πατσαβουρόπιτα με φέτα - Έχει λίγα υλικά και είναι πεντανόστιμη

Αν ψάχνεις μια πολύ γευστική συνταγή το Youweekly.gr σου προτείνει την συγκεκριμένη πίτα με φρέσκια ντομάτα, που θα την απολαύσεις λίγο παραπάνω αφού δεν θα κουραστείς φτιάχνοντάς τη!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για την πίτα

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κιλό φέτα, τριμμένη
  • 4 ντομάτες μέτριες, κομμένες σε κύβους (καθαρισμένες από σπόρο και φλούδα)
  • 2 φλιτζ. τσαγ.γάλα
  • 4 αυγά
  • 4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • ½κ.γ. σόδα μαγειρική
  • Ρίγανη, Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Δείτε επίσης: Η εύκολη συνταγή κέικ που συστήνουν οι διατροφολόγοι: Χωρίς αλεύρι, με μέλι και αμύγδαλα

Η πατσαβουρόπιτα με φέτα και ντομάτα

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στον αέρα, στους 200 °C.
  2. Σε μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά και το αλάτι με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέστε το γάλα, την τριμμένη φέτα, τη μαγειρική σόδα, το σιμιγδάλι, ρίγανη, πιπέρι και ελαιόλαδο.
  4. Ανακατέψτε να ενωθούν τα υλικά και αφήστε τα για 10΄.
  5. Αλείψτε ένα ταψί διαμέτρου 36 εκ. με ελαιόλαδο και στρώστε δύο φύλλα κρούστας τσαλακωμένα.
  6. Στη συνέχεια σκορπίστε πάνω στο φύλλο λίγο από το μείγμα καθώς και μερικούς από τους κύβους της ντομάτας
  7. Επαναλάβετε εναλλάξ: ένα φύλλο τσαλακωμένο, μείγμα και ντομάτα, μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
  8. Τέλος, τρυπήστε με ένα πιρούνι όλη την επιφάνεια του φύλλου.
  9. Ψήστε για 40΄-45΄, στους 200 °C, στον αέρα. Αποσύρετε από το φούρνο, κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.