Χοιρινά παϊδάκια: Πως να σας καραμελώσουν με bbq sauce και να ψηθούν τέλεια - Τα μυστικά της Μπαρμπαρίγου

Ακολουθήστε τα βήματα για να τις πετύχετε

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Χοιρινά παϊδάκια: Πως να σας καραμελώσουν με bbq sauce και να ψηθούν τέλεια - Τα μυστικά της Μπαρμπαρίγου

Πως να πετύχετε τα πιο τέλεια χοιρινά παϊδάκια. Αυτή η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι η πιο νόστιμη για σήμερα Τσικνοπέμπτη αν δεν θέλετε να ψήσετε στα κάρβουνα, αλλά να τις τα βάλετε στον φούρνο. Τα μυστικά της για να βγουν καραμελωμένα με bbq sauce και ζουμερά.

Πως να φτιάξετε τα χοιρινά παϊδάκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινά παϊδάκια

Για τη μαρινάδα

  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.σ. σόγια sauce
  • 2 κ.σ. άσπρο ξύδι ή ριζόξυδο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • μπόλικο πιπέρι

Για τη bbq sauce

  • 2 κ.σ. σπορέλαιο
  • 1/2 μικρό κρεμμύδι
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 1 ¼ φλ. κέτσαπ
  • 1/3 φλ. νερό
  • 1 κ.σ. worcestershire sauce
  • 2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. μελάσα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα

Δείτε επίσης: Η απόλυτη συνταγή για Τσικνοπέμπτη - Σεφταλιά στα κάρβουνα! 4 μυστικά για να πετύχει

Εκτέλεση

Για τη μαρινάδα

  • Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας για τα χοιρινά παϊδάκια σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε και αλείφουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές.
  • Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο από 1 έως 4 ώρες.
  • Ανάβουμε το φούρνο στον αέρα στους 200 ºC. Βάζουμε σχάρα μέσα σε ταψί και τοποθετούμε το κρέας έτσι ώστε να είναι το κρέας από πάνω και τα κόκκαλα από κάτω.
  • Ψήνουμε για 10 λεπτά, αλείφουμε με τη bbq σως, συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10λεπτά και αλείφουμε ξανά.
  • Στο τέλος ανάβουμε το grill για 2-3 λεπτά για να καραμελώσει η επιφάνεια.

Για τη bbq sauce

  • Βάζουμε το κρεμμύδι στο λάδι για 4-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο ή όλοκληρο και το αφήνουμε για 1 λεπτό στο λάδι, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά να πυκνώσει η σάλτσα.
  • Τη διατηρούμε σε αποστειρωμένα βάζα
  • Σερβίρουμε με λεμονάτη πατατοσαλάτα
ΠΗΓΗ argiro.gr