Τι να μαγειρέψω σήμερα: Αυθεντική συνταγή Ιταλικής μακαρονάδας - Κάν' την σπίτι όπως την κάνουν στα μαγαζιά

Είναι μούρλια!

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Unsplash.com
Unsplash.com

Η αυθεντική συνταγή για ιταλική μακαρονάδα εξαρτάται από τον τύπο των μακαρονιών που επιλέγετε και τη σάλτσα που προτιμάτε. Παρακάτω, λοιπόν, σας παραθέτω μια βασική συνταγή για την παρασκευή ιταλικής μακαρονάδας με σάλτσα ντομάτας:

Τα υλικά που θα χρειαστείς για την μακαρονάδα

  • 400 γραμμάρια ιταλικής πάστας (π.χ. σπαγγέτι, πέννες, ζιταρικά, κλπ.)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 800 γραμμάρια χυμό ντομάτας
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • Φρέσκο ​​βασιλικό, ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
  • Τυρί Parmesan ή Pecorino για το σερβίρισμα

Δείτε επίσης: Μπουγάτσα διαίτης: Η συνταγή που προτείνουν οι διατροφολόγοι - Είναι πανεύκολη κι έχει ελάχιστες θερμίδες

Οδηγίες

Αυθεντική συνταγή Ιταλικής μακαρονάδας
Unsplash.com

  1. Σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτετε τον χυμό ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι. Φέρτε το μείγμα σε βρασμό, μειώνετε τη φωτιά σε χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 20-30 λεπτά, ή μέχρι η σάλτσα να σφίξει.
  3. Κατά τη διάρκεια του βρασμού της σάλτσας, ετοιμάστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  4. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, προσθέστε τον βασιλικό αν το επιθυμείτε και ανακατέψτε καλά.
  5. Σερβίρετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα από πάνω και πασπαλίστε με τυρί Parmesan ή Pecorino.

Αυτή είναι μια βασική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Καλή όρεξη!