Τι να κάνετε τον μπακαλιάρο που περίσσεψε - Η απόλυτη συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

Με την υπογραφή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τι να κάνετε τον μπακαλιάρο που περίσσεψε - Η απόλυτη συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

Σας περίσσεψε μπακαλιάρος στην κατάψυξη και δεν ξέρετε τι να τον κάνετε; Λοιπόν η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει μια τέλεια συνταγή για μπακαλιάρο ψαρόσουπα με λαχανικά βελουτέ. Πρόκειται ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους με τη γεύση της.

Πως να φτιάξεις τον μπακαλιάρο ψαρόσουπα

Υλικά

  • 5 τεμάχιο/ια μπακαλιαρο
  • 80 γρ. ελαιολαδο
  • 1 τεμάχιο/ια κρεμμυδι
  • 1 τεμάχιο/ια καροτο
  • 2 κλων. σελερυ
  • 1 τεμάχιο/ια πατατα
  • 1/2 τεμάχιο/ια σελινιριζα
  • 1/2 τεμάχιο/ια πρασο
  • 4 τεμάχιο/ια ντοματινια
  • 1 τεμάχιο/ια λεμονι
  • αλατι
  • πιπερι

Δείτε επίσης: 10+1 tips για τραγανά καλαμαράκια με κρούστα - Το μυστικό με το πανάρισμα σε σωστό χαρτί

Εκτέλεση

  • Χρησιμοποιώ μικρά μπακαλιαράκια.
  • Ειναι εύκολη γίνεται με οποιοδήποτε ψάρι θέλετε.
  • Kαθαρίζουμε και κόβουμε πρώτα τα λαχανικά σε μικρά καρέ.
  • Σοτάρουμε τα λαχανικά σε φαρδιά κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά χωρίς να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
  • Ακουμπάμε τα ψάρια πάνω στα λαχανικά και συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα ψάρια.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 20΄ με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  • Αφού βράσουν τα ψάρια προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Αφαιρούμε τα ψάρια να κρυώσουν ελαφρά για να μπορέσουμε να τα φιλετάρουμε.
  • Πολτοποιούμε την με ραβδομπλέντερ και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
  • Προσθέτουμε λεμόνι κατά βούληση.
  • Σουρώνουμε την σουπα σε ψιλή σήτα.
  • Αν η σουπα είναι πολύ πυκνή συμπληρώνουμε λίγο νερό ζεστό ή ζωμό για να αραιώσει.
Για το σερβίρισμα
  • Βάζουμε τα φιλετα σε βαθιά πιάτα και προσθέτουμε τη σούπα.
  • Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
ΠΗΓΗ argiro.gr