Τι να κάνετε τον μπακαλιάρο που περίσσεψε - Η απόλυτη συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους
Με την υπογραφή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Σας περίσσεψε μπακαλιάρος στην κατάψυξη και δεν ξέρετε τι να τον κάνετε; Λοιπόν η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει μια τέλεια συνταγή για μπακαλιάρο ψαρόσουπα με λαχανικά βελουτέ. Πρόκειται ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους με τη γεύση της.
Πως να φτιάξεις τον μπακαλιάρο ψαρόσουπα
Υλικά
- 5 τεμάχιο/ια μπακαλιαρο
- 80 γρ. ελαιολαδο
- 1 τεμάχιο/ια κρεμμυδι
- 1 τεμάχιο/ια καροτο
- 2 κλων. σελερυ
- 1 τεμάχιο/ια πατατα
- 1/2 τεμάχιο/ια σελινιριζα
- 1/2 τεμάχιο/ια πρασο
- 4 τεμάχιο/ια ντοματινια
- 1 τεμάχιο/ια λεμονι
- αλατι
- πιπερι
Δείτε επίσης: 10+1 tips για τραγανά καλαμαράκια με κρούστα - Το μυστικό με το πανάρισμα σε σωστό χαρτί
Εκτέλεση
- Χρησιμοποιώ μικρά μπακαλιαράκια.
- Ειναι εύκολη γίνεται με οποιοδήποτε ψάρι θέλετε.
- Kαθαρίζουμε και κόβουμε πρώτα τα λαχανικά σε μικρά καρέ.
- Σοτάρουμε τα λαχανικά σε φαρδιά κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά χωρίς να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
- Ακουμπάμε τα ψάρια πάνω στα λαχανικά και συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα ψάρια.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 20΄ με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
- Αφού βράσουν τα ψάρια προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Αφαιρούμε τα ψάρια να κρυώσουν ελαφρά για να μπορέσουμε να τα φιλετάρουμε.
- Πολτοποιούμε την με ραβδομπλέντερ και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
- Προσθέτουμε λεμόνι κατά βούληση.
- Σουρώνουμε την σουπα σε ψιλή σήτα.
- Αν η σουπα είναι πολύ πυκνή συμπληρώνουμε λίγο νερό ζεστό ή ζωμό για να αραιώσει.
Για το σερβίρισμα
- Βάζουμε τα φιλετα σε βαθιά πιάτα και προσθέτουμε τη σούπα.
- Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.