7+1 tips από την Αργυρώ για ζουμερές μπριζόλες σχάρας: Έτσι δε θα κολλήσουν και θα βγουν καλοψημένες μέσα - έξω

Εύκολα και απλά στο σπίτι!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
argiro.gr
argiro.gr

Θες να φτιάξεις μόνος σου στο σπίτι μπριζόλα σχάρας, αλλά φοβάσαι ότι δε θα σου βγει ζουμερή και ταυτόχρονα καλοψημένη. Αν ακολουθήσεις τα παρακάτω 8 tips από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου τότε σίγουρα δε θα χάσεις!

Δείτε επίσης: Έτσι δε θα σου νερώσει ποτέ ξανά το τζατζίκι - Μυστικά tips για να τρίψεις σωστά το αγγουράκι και όχι την καρδιά του

Τα μυστικά της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου για τέλεια μπριζόλα σχάρας

1. Περιποίηση μπριζόλας
Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε το λίπος στην μπριζόλα.
Μην αφήσετε περισσότερο από μισό χιλιοστό.

2. Περιττά υγρά
Καθαρίστε και τις δυο πλευρές με χαρτί κουζίνας ταμπονοριστό. Είναι το πρώτο βήμα για μια όμορφη κρούστα, η οποία είναι το σήμα κατατεθέν μιας τέλειας μπριζόλας στη σχάρα.

3. Αλάτι
Στη συνέχεια, τρίψτε τις μπριζόλες και στις δύο πλευρές με ένα μείγμα ίσων μερών αλάτι και καλαμποκάλευρο που απορροφά την υγρασία, αφού έχετε αφήσει να έρθει η μπριζόλα σε θερμοκρασία δωματίου. Το αλάτι τραβά την υγρασία από την επιφάνεια της μπριζόλας. Έτσι θα γίνει τραγανή με ξηρότερη κρούστα στην επιφάνεια. Θα έχετε την καλύτερη μπριζόλα.

4. Θερμαίνουμε τη σχάρα
Πριν ψήσουμε τη μπριζόλα προθερμαίνουμε τη σχάρα για να μη κολλήσει.

5. Λαδώνουμε τη σχάρα
Λαδώνουμε την σχάρα με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας. Αυτό είναι το δεύτερος κανόνας για να μην κολλήσουν οι μπριζόλες.

6. Αναποδογυρίστε μετά το ρόδισμα
Ξεκινήστε το ψήσιμο από την καυτή μεριά της σχάρας και μην μετακινήσετε ή αναποδογυρίζετε τις μπριζόλες μέχρι να κάνουν κρούστα. Αν θέλετε να τις ελέγξετε από κάτω αν ψήθηκαν απλά ανασηκώστε τες λίγο. Όταν κάνουν τη κρούστα τότε γυρίζουν εύκολα, διαφορετικά παραμένουν κολλημένες.

7. Μετακίνηση σε λιγότερο καυτό μέρος της σχάρας
Μόλις ροδίσουν οι μπριζόλες τις μετακινούμε στη πιο δροσερή μεριά της σχάρας. Αυτό το κάνουμε για να φτάσει η θερμότητα μέχρι το κέντρο και να ψηθούν στο βαθμό που θέλουμε.

8. Ξεκούραση
Αφού ψηθούν οι μπριζόλες αφήστε τες σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο να ξεκουραστούν για 5 λεπτά και να αφήσουν τους γευστικούς χυμούς να αναδιανεμηθούν. Αν κόψετε τις μπριζόλες αμέσως θα φύγουν οι χυμοί τους.

Tips - Μπριζόλα - Ψήσιμο
argiro.gr

ΠΗΓΗ argiro.gr