Έτσι δε θα σου νερώσει ποτέ ξανά το τζατζίκι - Μυστικά tips για να τρίψεις σωστά το αγγουράκι και όχι την καρδιά του

Εύκολα και πολύ απλά!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
argiro.gr
argiro.gr

Το τζατζίκι αποτελεί μια κλασσική αλοιφή σε ένα ελληνικό τραπέζι, ωστόσο άλλοι λατρεύουν να το γεύονται και άλλοι απεχθάνονται την οσμή του! Για εκείνους λοιπόν, που θέλουν να έχουν ένα πετυχημένο σε γεύση και υφή τζατζίκι παραθέτουμε tips της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου για το σωστά τριμμένο αγγουράκι.

Δείτε εδώ: Top συνταγή για τζατζίκι

Πως να τρίψεις σωστά το αγγουράκι

Για να απολαύσουμε ένα επιτυχημένο τζατζίκι, είναι σημαντικό να τρίψουμε το αγγούρι και να το στραγγίξουμε σωστά ώστε να μην γίνει νερουλό, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

  • Θα το τρίψουμε σχεδόν κάθετα στον τρίφτη, ώστε να πάρουμε μόνο το σκληρό σημείο και καθόλου τη καρδιά του.
  • Με αυτό τον τρόπο, στο τέλος όλη η καρδιά του θα μείνει στο χέρι μας και δεν θα μπει στο μίγμα.

Tips - Αγγούρι
argiro.gr

  • Το βάζουμε σε σουρωτήρι, το αλατίζουμε κατά βούληση, ανακατεύουμε να πάει παντού το αλάτι και αφήνουμε για λίγα λεπτά να ιδρώσει.
  • Για να το στραγγίσουμε εντελώς, το στίβουμε καλά να φύγουν όλα τα υγρά του.

Tips - Αγγούρι - Τρίψιμο
argiro.gr

  • Για να το στραγγίξουμε ακόμη καλύτερα, το βάζουμε σε μια καθαρή πετσέτα. Πιάνουμε τις άκρες της και την στρίβουμε ελαφρά. Σαν να θέλουμε να στεγνώσει από νερό. Με την πίεση θα φύγει όλη η υγρασία του και θα στεγνώσει σωστά. Είναι απαραίτητο να στραγγίσει σωστά. Αλλιώς, όλη η υγρασία θα βγει μέσα στο ορεκτικό μας και θα αραιώσει η κρεμώδης, πλούσια υφή του.
ΠΗΓΗ argiro.gr