Σοκολατένιο μπράουνι - πειρασμός με βύσσινα: Η εύκολη συνταγή που θα αγαπήσετε

Για μικρούς και μεγάλους που λατρεύουν τα γλυκά

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Σοκολατένιο μπράουνι - πειρασμός με βύσσινα: Η εύκολη συνταγή που θα αγαπήσετε

Σοκολάτα και βύσσινο ταιριάζουν πολύ κι εμείς δεν μπορούμε να τα αποχωριστούμε το χειμώνα! Αυτό το μπράουνι-πειρασμός θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το μπράουνι

  • 225 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 4 αυγά μεγάλου μεγέθους (240 γρ.)
  • 85 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κονσέρβες βύσσινα κομπόστα, στραγγισμένα

Για το γλάσο

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο), ψιλοκομμένη
  • 30ml λικέρ κεράσι
  • 30ml γάλα πλήρες αγελαδινό, ζεστό

Διαδικασία

Σοκολατένιο μπράουνι - πειρασμός με βύσσινα

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C, στον αέρα και στρώστε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί
    διαστάσεων 20 x 15 εκ. Φτιάξτε το μπράουνι. Χτυπήστε στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα σύρμα σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέστε
    ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα ρίξτε το κακάο, τα 3 /4 από τα βύσσινα (αφού τα στραγγίσετε καλά από το σιρόπι της κονσέρβας), τη βανίλια και το αλάτι και ανακατέψτε με σπάτουλα σιλικόνης.
  • Προσθέστε τέλος και το αλεύρι και ενσωματώστε το ανακατεύοντας με τη σπάτουλα. Αδειάστε το μείγμα στο ταψί.
  • Ψήστε το μπράουνι στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 30΄. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 1 ώρα.
  • Φτιάξτε το γλάσο. Σε ένα μεσαίο μεταλλικό μπολ βάλτε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη, το λικέρ και το ζεστό γάλα. Εφαρμόστε το μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα ίδιου μεγέθους που την έχετε γεμίσει κατά τα 2/3 με νερό και την έχετε βάλει σε μέτρια φωτιά (διαδικασία μπεν μαρί). Ανακατέψτε με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχετε ένα ομοιογενές γλάσο. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Όταν θέλετε να σερβίρετε κόψτε το μπράουνι σε 18 τετράγωνα κομμάτια.
  • Περιχύστε τα με το γλάσο σοκολάτας και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα βύσσινα.
  • Αφήστε τα μπράουνι να σταθούν για 30΄ με το γλάσο πριν τα σερβίρετε.