Κέικ ψυγείου σοκολάτα χωρίς μίξερ - Πανεύκολο και πεντανόστιμο

Μια συνταγή ακόμα και για αρχάριες

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Κέικ ψυγείου σοκολάτα χωρίς μίξερ - Πανεύκολο και πεντανόστιμο

Ένα πρωτότυπο κέικ χωρίς ψήσιμο με μπισκότα και σοκολατένια κρέμα που θα ετοιμάσετε σε χρόνο μηδέν. Μπορεί να χρειάζεται κάποιες ώρες να κρυώσει, αλλά σίγουρα αξίζει η υπομονή.

Τι θα χρειαστείς για το συγκεκριμένο κέικ

  • 660ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 15 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ με επικάλυψη σοκολάτας
  • 75 γρ. ινδοκάρυδο, τριμμένο
  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο), σε χοντρά ξύσματα

Εκτέλεση:

Δείτε επίσης: Σοκολατένιο μπράουνι - πειρασμός με βύσσινα: Η εύκολη συνταγή που θα αγαπήσετε

Κέικ ψυγείου σοκολάτα χωρίς μίξερ

  • Φτιάξτε το κέικ. Ρίξτε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και χτυπήστε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να έχετε μια ελαφριά σαντιγί με μαλακές κορυφές στην επιφάνειά της. Απλώστε λίγη από την κρέμα στη βάση ενός μεσαίου παραλληλόγραμμου πυρέξ. Κάντε από πάνω μια στρώση με μπισκότα πτι-μπερ με
    επικάλυψη σοκολάτας.
  • Στρώστε από πάνω ακόμα λίγη κρέμα και πασπαλίστε όλη την επιφάνειά της με τριμμένο ινδοκάρυδο. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία κάνοντας εναλλάξ στρώσεις μπισκότων, κρέμας και ινδοκάρυδου, μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλα τα υλικά και τελειώστε με μια στρώση κρέμας.
  • Τοποθετήστε σε μια επιφάνεια εργασίας τη σοκολάτα και αρχίστε να περνάτε την επιφάνειά της κατά μήκος με ένα αιχμηρό μαχαίρι, δημιουργώντας χοντρά ξύσματα. Πασπαλίστε την επιφάνεια του κέικ με τα ξύσματα και βάλτε το στο ψυγείο για 4 ώρες να κρυώσει.
  • Όταν θέλετε να σερβίρετε, κόψτε σε κομμάτια και μεταφέρετέ τα σε πιάτα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας

Έξυπνη ιδέα

Για πιο πλούσια γεύση μπορείτε να περιχύσετε το κέικ με έτοιμο σιρόπι σοκολάτας ή να πασπαλίσετε με τριμμένα
μπισκότα.