Κέικ μπανάνα χωρίς ζάχαρη: Έχει τα τρία "π" - Είναι πανεύκολο, πεντανόστιμο και πανγρήγορο

Για όσους προσέχουν και όχι μόνο

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Κέικ μπανάνα χωρίς ζάχαρη: Έχει τα τρία

Το κέικ είναι το πιο εύκολο και νόστιμο σνακ για τις λιγούρες που μας πιάνουν. Μπορεί, μάλιστα, να είναι και υγιεινό. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, εμπνευσμένη από τον Γιάννο Βαλιάνο, έφτιαξε κέικ μπανάνας χωρίς ζάχαρη, ιδανικό για όσους προσέχουν, για παιδιά...για όλους βασικά!

Η συνταγή για υγιεινό και νόστιμο κέικ μπανάνας χωρίς ζάχαρη

Δείτε επίσης: Μηλόπιτα - κέικ: Αυτή είναι η κορυφαία συνταγή της πασίγνωστης Αμερικανίδας σεφ, Μάρθας Στιούαρτ

Υλικά

  • 400 γρ. μπανάνες ώριμες
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 τεμάχιο/ια αυγά
  • 240 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 συσκ. μπεικιν παουντερ
  • 100 γρ. σοκολάτα σταγόνες

Για το γαρνίρισμα

  • 1 τεμάχιο/ια μπανάνα
  • Για τη φόρμα
  • βούτυρο
  • αλεύρι

Δείτε επίσης: Εκλέρ ταψιού: Φτιάξ' το στο σπίτι σε 30' - Αφράτο με βανίλια και μους σοκολάτας

Εκτέλεση

Προετοιμασία

  • Συγκεντρώνουμε στον πάγκο όλα τα υλικά τα οποία πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τo baking powder.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα περίπου 33*13*7 εκατοστά. Στρώνουμε λαδόκολλα στη φόρμα.
  • Ανάβουμε τον φούρνο στους 160ºC στον αέρα.

Το μίγμα

  • Με ένα πιρούνι λιώνουμε σε ένα μπολ τις μπανάνες.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά.
  • Προσθέτουμε στο μίγμα τα χτυπημένα αυγά.
  • Χτυπάμε με μίξερ χειρός για 2-3 λεπτά, ώστε να μαλακώσει καλά όλο το μίγμα.
  • Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά.
  • Ρίχνουμε μέσα και τις σταγόνες σοκολάτας.
  • Ανακατεύουμε απαλά από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Το ρίχνουμε μέσα στην βουτυρωμένη φόρμα.
  • Ιδανικά, γεμίζουμε τα 2/3 της φόρμας.
  • Κόβουμε μια μπανάνα κατά μήκος ώστε να έχουμε δύο κομμάτια.
  • Τα τοποθετούμε στο επάνω μέρος της ζύμης με το εσωτερικό της μπανάνας να κοιτάζει προς τα επάνω και το κυλινδρικό μέρος να είναι στο μίγμα.

Δείτε επίσης: Θεϊκό γλυκό ψυγείου με λίγες θερμίδες - Λίγα λεφτά στα υλικά, μεγάλη απόλαυση στο στόμα

Ψήσιμο – Χρόνος

  • Βάζουμε την φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά περίπου, στην μεσαία σχάρα. Πρέπει να φουσκώσει, να πάρει ωραίο χρώμα απ’ έξω και να έχει ψηθεί καλά μέσα.
  • Αυτό το ελέγχουμε προς το τέλος του ψησίματος μπήγοντας την λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του, εάν η λάμα βγει στεγνή τότε είναι έτοιμο
  • Εάν μείνει μίγμα επάνω στο μαχαίρι τότε θέλει και άλλο λίγο ψήσιμο.
  • Όταν ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, είτε σε μια σχάρα είτε στην φόρμα του.

Πηγή: argiro.gr