Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης: Η μυστική συνταγή για τον απόλυτο νησιώτικο μεζέ - Είναι πεντανόστιμοι

Τέτοιο πράγμα δεν έχεις ξαναφάει

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης: Η μυστική συνταγή για τον απόλυτο νησιώτικο μεζέ - Είναι πεντανόστιμοι

Ένα έντονα αρωματικό και γευστικό κεφτεδάκι. Χρησιμοποιήστε φρέσκο ντοματάκι Σαντορίνης!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τους ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης

  • 3 ντομάτες ώριμες μεγάλες, με τη φλούδα
  • ½ κιλό ντοματάκια Σαντορίνης
  • 2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα, ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. δυόσμο ή μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1½ φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης

Δείτε επίσης: Διατροφικά μπιφτέκια: Η συνταγή που προτείνουν οι διατροφολόγοι για να είναι νόστιμα, αφράτα και χαμηλά σε θερμίδες

  1. Κόψτε στη μέση τις ντομάτες και αφαιρέστε το κοτσανάκι και όλους τους σπόρους από το εσωτερικό τους. Κόψτε και τα ντοματάκια Σαντορίνης σε πάρα πολύ μικρά κομμάτια.
  2. Αδειάστε τα όλα σε ένα σουρωτήρι και αφήστε τα για 2 ώρες μέχρι να στραγγίσουν όλα τα υγρά τους.
  3. Κατόπιν αδειάστε τις στραγγισμένες ντομάτες σε ένα μπολ και αναμείξτε τις με τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα), το δυόσμο ή το μαϊντανό, όλα ψιλοκομμένα, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι και το αλεύρι. Το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά πηχτό, αν είναι απαραίτητο μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα αλεύρι.
  4. Ρίξτε σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και αφήστε το να ζεσταθεί πολύ καλά. Πάρτε κουταλιά κουταλιά το μείγμα της ντομάτας και ρίξτε το στο καυτό λάδι.
  5. Τηγανίστε τους ντοματοκεφτέδες σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο, βαθύ ρόδινο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Βγάλτε τους με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν το περιττό λάδι και μπορείτε να σερβίρετε.

Συμβουλή

Μην πολτοποιήσετε στο μπλέντερ τις ντομάτες. Πρέπει απλά να τις κόψετε σε πολύ μικρά κομμάτια, διαφορετικά το μείγμα σας θα γίνει πολύ υδαρές και δεν θα «δένει» όπως πρέπει.