Νόστιμα μουστοκούλουρα από τον Τσούλη - Η συνταγή για να σας βγουν αφράτα και μυρωδάτα

Όλα τα βήματα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Νόστιμα μουστοκούλουρα από τον Τσούλη - Η συνταγή για να σας βγουν αφράτα και μυρωδάτα

Νόστιμα μουστοκούλουρα σας της γιαγιάς. Η απόλυτη συνταγή του Γιώργου Τσούλη για να βγουν αφράτα, υπέροχα γευστικά και μυρωδάτα. Θα γίνουν σίγουρα τα αγαπημένα σας.

Πως να φτιάξετε τα μουστοκούλουρα του Τσούλη

Υλικά

  • 130 ml μούστο
  • 130 ml ελαιόλαδο
  • 2-3 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
  • 40 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 40 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • ½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο, τριμμένο
  • Σουσάμι, για το πασπάλισμα

Δείτε επίσης: Γρήγορο κέικ με μήλα χωρίς μίξερ - Πως να σας βγει ζουμερό και νόστιμο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
  2. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το μούστο, το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, την καστανή ζάχαρη, την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε με μια κουτάλα ή με τα χέρια, φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Δημιουργούμε μπαλάκια των 40 γρ. με το μείγμα και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε ένα μακρύ κορδόνι.
  5. Σε ένα άλλο μπολ, αδειάζουμε το σουσάμι.
  6. Κυλάμε κάθε κορδόνι ζύμης μέσα στο σουσάμι, μέχρι να καλυφθεί καλά και ενώνουμε τις άκρες, ώστε να δημιουργήσουμε ένα κυκλικό σχήμα.
  7. Τοποθετούμε τα μουστοκούλουρα σε ένα ταψί φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  8. Αφαιρούμε τα μουστοκούλουρα από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε

ΤIP

  • Δε ζυμώνουμε τη ζύμη πάρα πολύ, γιατί δε θέλουμε να βγάλει λάδια.