Νόστιμα μουστοκούλουρα από τον Τσούλη - Η συνταγή για να σας βγουν αφράτα και μυρωδάτα
Όλα τα βήματα
Νόστιμα μουστοκούλουρα σας της γιαγιάς. Η απόλυτη συνταγή του Γιώργου Τσούλη για να βγουν αφράτα, υπέροχα γευστικά και μυρωδάτα. Θα γίνουν σίγουρα τα αγαπημένα σας.
Πως να φτιάξετε τα μουστοκούλουρα του Τσούλη
Υλικά
- 130 ml μούστο
- 130 ml ελαιόλαδο
- 2-3 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
- 40 γρ. καστανή ζάχαρη
- 40 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- ½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
- 1 πρέζα γαρύφαλλο, τριμμένο
- Σουσάμι, για το πασπάλισμα
Δείτε επίσης: Γρήγορο κέικ με μήλα χωρίς μίξερ - Πως να σας βγει ζουμερό και νόστιμο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
- Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το μούστο, το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, την καστανή ζάχαρη, την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε με μια κουτάλα ή με τα χέρια, φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Δημιουργούμε μπαλάκια των 40 γρ. με το μείγμα και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε ένα μακρύ κορδόνι.
- Σε ένα άλλο μπολ, αδειάζουμε το σουσάμι.
- Κυλάμε κάθε κορδόνι ζύμης μέσα στο σουσάμι, μέχρι να καλυφθεί καλά και ενώνουμε τις άκρες, ώστε να δημιουργήσουμε ένα κυκλικό σχήμα.
- Τοποθετούμε τα μουστοκούλουρα σε ένα ταψί φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Αφαιρούμε τα μουστοκούλουρα από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε
ΤIP
- Δε ζυμώνουμε τη ζύμη πάρα πολύ, γιατί δε θέλουμε να βγάλει λάδια.