Μαγεριά: Μούρλια το παραδοσιακό γλυκό ψυγείου από την Κω - Πως να το φτιάξεις σπίτι

Πολύ εύκολη συνταγή, κατάλληλη για την περίοδο της νηστείας

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Μαγεριά: Μούρλια το παραδοσιακό γλυκό ψυγείου από την Κω - Πως να το φτιάξεις σπίτι

Παραδοσιακό γλυκό που μπορείτε να απολαύσετε αν επισκεφτείτε την Κω. Συναντάται και σε αλμυρή εκδοχή,
αλλά εμείς σας παρουσιάζουμε τη γλυκιά!

Υλικά για το γλυκό μαγεριά

  • 700ml νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. νισεστέ
  • 10-15ml ανθόνερο ή ροδόνερο
  • 75ml λικέρ μαστίχα

Για το πασπάλισμα

  • 5 γρ. κανέλα σε σκόνη
  • 30γρ. αμύγδαλα, θρυμματισμένα

Εκτέλεση

Δείτε επίσης: Αυτή είναι η 5αστερη συνταγή για μηλόπιτα κέικ - Ανήκει στην πασίγνωστη Αμερικανίδα σεφ, Μάρθα Στιούαρτ

Μαγεριά: Μούρλια το παραδοσιακό γλυκό ψυγείου από την Κω - Πως να το φτιάξεις σπίτι

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράστε σε χαμηλή φωτιά τα 500ml νερό με τη ζάχαρη, το λικέρ μαστίχας και το ανθόνερο. Αφήστε τα να βράσουν για 5΄. Σε ένα μικρό μπολ διαλύστε το νισεστέ με τα υπόλοιπα 200ml νερό. Μόλις βράσουν προσθέστε τον διαλυμένο νισεστέ και ανακατέψτε με σπάτουλα σιλικόνης με γρήγορες κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Μόλις πήξει η κρέμα, μοιράστε τη σε 4 ατομικά μπολ. Βάλτε τα στο ψυγείο για 1 ώρα. Κατόπιν, βγάλτε από το ψυγείο τα μπολ και αναποδογυρίστε τα σε μια πιατέλα. Πασπαλίστε τη μαγεριά με κανέλα και θρυμματισμένα αμύγδαλα και σερβίρετε.