Τι θα φάμε σήμερα: Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για σένα που τρέχεις όλη μέρα

Θα την λατρέψουν και τα μικρά παιδιά

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Shutterstock
Shutterstock

Πατάτες στον φούρνο με μανιτάρια και τυριά: Να μια πρόταση που μπορείτε να απολαύσετε είτε ως ορεκτικό είτε ως κυρίως γεύμα!

Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • ½ κιλό πατάτες
  • 1/4 κιλού ασπρομανίταρα αγαρικά, κομμένα σε φέτες
  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 2 αυγά
  • 3/4 φλιτζ. τσαγ. γάλα πλήρες αγελαδινό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι μαύρο
  • ½ φλιτζ. τσαγ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγ. ρεγκάτο, τριμμένο

Εκτέλεση

Δείτε επίσης: Μαγεριά: Μούρλια το παραδοσιακό γλυκό ψυγείου από την Κω - Πως να το φτιάξεις σπίτι

Τι θα φάμε σήμερα: Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για σένα που τρέχεις όλη μέρα
Shutterstock

  1. Πλύνετε τις πατάτες και καθαρίστε τις. Γεμίστε μια μεσαία κατσαρόλα με νερό, αλατίστε και τοποθετήστε τη σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση. Ρίξτε τις πατάτες και βράστε τις για 20΄-30΄ μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρετε από τη φωτιά, σουρώστε τις και αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρώς. Κατόπιν κόψτε τις σε φέτες.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 °C στον αέρα. Βουτυρώστε με ένα πινέλο 4 στρόγγυλα ατομικά πυρέξ. Ρίξτε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα μεσαίο τηγάνι και αφήστε το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να λιώσει. Προσθέστε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και σοτάρετε μέχρι να αποβάλουν όλα τα υγρά τους και να πάρουν
    χρώμα. Κατόπιν αποσύρετε από τη φωτιά.
  3. Σε ένα μπολ ρίξτε τα αυγά, το γάλα, αλάτι και πιπέρι και χτυπήστε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψουν. Απλώστε σε στρώσεις εναλλάξ στις πατάτες και τα μανιτάρια στα πυρέξ που ετοιμάσατε και περιχύστε τα με το μείγμα των αυγών. Πασπαλίστε από πάνω τα τριμμένα τυριά.
  4. Ψήστε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 35΄-45΄ μέχρι να φουσκώσουν τα αυγά, να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρώμα. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε το φαγητό να κρυώσει για 5΄ πριν σερβίρετε

Έξυπνη ιδέα

  • Μπορείτε να εμπλουτίσετε το φαγητό με τυριά της αρεσκείας σας που λιώνουν όπως η μοτσαρέλα.
Συμβουλή
  • Μην παραβράζετε τις πατάτες γιατί θα λιώσουν και δεν θα τρώγεται το ίδιο ευχάριστα το φαγητό.