Αυτή είναι η πιο θεϊκή συνταγή για νηστίσιμη καρμπονάρα - Θα νομίζεις πως τρως την κλασική αλλά...
Μούρλια!
Η νηστίσιμη καρμπονάρα είναι μια παραλλαγή της κλασικής καρμπονάρας που δεν περιέχει κρέας ή άλλα ζωικά προϊόντα. Εδώ είναι, λοιπόν, μια απλή συνταγή για το πως να την φτιάξεις σωστά, μιας και διανύουμε περίοδο νηστείας λίγο πριν το Πάσχα:
Τα υλικά που θα χρειαστείς για την νηστίσιμη καρμπονάρα
- 350g σπαγγέτι (νηστίσιμο)
- 1 κούπα σόγια γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας αποβουτυρωμένο αλεύρι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κούπα φρέσκοι μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκο βασιλικό για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Δείτε επίσης: Πάσχα στην πόλη: Η πιο λαχταριστή συνταγή για τσουρέκι με λευκή σοκολάτα
- Βράστε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία μέχρι να γίνουν αλ ντέντε. Αφήστε τα στην άκρη.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
- Προσθέστε το αποβουτυρωμένο αλεύρι και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη μάζα.
- Προσθέστε το γάλα σόγιας στο μείγμα, σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και να γίνει μια κρεμώδης σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέστε περισσότερο περισσότερο για να λειαίνει το μείγμα.
- Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε τα σπαγγέτι. Ανακατέψτε καλά μέχρι τα σπαγγέτι να είναι καλυμμένα με τη σάλτσα.
- Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και σερβίρετε άμεσα. Σερβίρετε τη νηστίσιμη καρμπονάρα με φρέσκο βασιλικό από πάνω για περισσότερη γεύση.