Αυτή είναι η πιο θεϊκή συνταγή για νηστίσιμη καρμπονάρα - Θα νομίζεις πως τρως την κλασική αλλά...

Μούρλια!

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Shutterstock
Shutterstock

Η νηστίσιμη καρμπονάρα είναι μια παραλλαγή της κλασικής καρμπονάρας που δεν περιέχει κρέας ή άλλα ζωικά προϊόντα. Εδώ είναι, λοιπόν, μια απλή συνταγή για το πως να την φτιάξεις σωστά, μιας και διανύουμε περίοδο νηστείας λίγο πριν το Πάσχα:

Τα υλικά που θα χρειαστείς για την νηστίσιμη καρμπονάρα

  • 350g σπαγγέτι (νηστίσιμο)
  • 1 κούπα σόγια γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας αποβουτυρωμένο αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κούπα φρέσκοι μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκο βασιλικό για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Δείτε επίσης: Πάσχα στην πόλη: Η πιο λαχταριστή συνταγή για τσουρέκι με λευκή σοκολάτα

Αυτή είναι η πιο θεϊκή συνταγή για νηστίσιμη καρμπονάρα - Θα νομίζεις πως τρως την κλασική αλλά...
Shutterstock

  1. Βράστε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία μέχρι να γίνουν αλ ντέντε. Αφήστε τα στην άκρη.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
  3. Προσθέστε το αποβουτυρωμένο αλεύρι και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη μάζα.
  4. Προσθέστε το γάλα σόγιας στο μείγμα, σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και να γίνει μια κρεμώδης σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέστε περισσότερο περισσότερο για να λειαίνει το μείγμα.
  5. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε τα σπαγγέτι. Ανακατέψτε καλά μέχρι τα σπαγγέτι να είναι καλυμμένα με τη σάλτσα.
  6. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και σερβίρετε άμεσα. Σερβίρετε τη νηστίσιμη καρμπονάρα με φρέσκο βασιλικό από πάνω για περισσότερη γεύση.