Εύκολη μελοτυρόπιτα με μπόλικη κανέλα - Πως να φτιάξετε την πιο πεντανόστιμη πίτα της καλογερικής ζαχαροπλαστικής

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Εύκολη μελοτυρόπιτα με μπόλικη κανέλα - Πως να φτιάξετε την πιο πεντανόστιμη πίτα της καλογερικής ζαχαροπλαστικής

Πεντανόστιμη και έτοιμη μόλις σε 35΄, αυτή η γλυκιά τυρόπιτα της καλογερικής ζαχαροπλαστικής θα γίνει η αγαπημένη σας.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για την μελοτυρόπιτα

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας (450 γρ.)
  • 500 γρ. ανθότυρο
  • 5 γρ. κανέλα σε σκόνη
  • 60 γρ. φυτική μαργαρίνη, για το τηγάνισμα
  • 50ml ελαιόλαδο, για την επάλειψη

Για το σιρόπι

  • 150 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • 50ml νερό χλιαρό

Εκτέλεση

Εύκολη μελοτυρόπιτα με μπόλικη κανέλα

  1. Βάλτε τα φύλλα πάνω σε έναν ελαφρά αλευρωμένο πάγκο εργασίας και κόψτε τα με μαχαίρι σε παραλληλόγραμμα κομμάτια διαστάσεων 17 x 22 εκ. Κόψτε το ανθότυρο σε κομμάτια, λίγο μικρότερα από τα κομμάτια φύλλου, πάχους 3-4 εκ. Τοποθετήστε 1 κομμάτι φύλλου στον πάγκο, λαδώστε το με ένα πινέλο, τοποθετήστε άλλο 1 κομμάτι φύλλου από πάνω, λαδώστε το και αυτό με πινέλο και κατόπιν βάλτε 1 κομμάτι ανθότυρου. Τοποθετήστε άλλα 3 φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα ένα και κλείστε τα διπλώνοντας σαν φάκελο. Συνεχίστε να φτιάχνετε φακέλους μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
  2. Ρίξτε τη φυτική μαργαρίνη σε ένα τηγάνι, το οποίο έχετε τοποθετήσει σε δυνατή φωτιά. Μόλις λιώσει και ζεσταθεί καλά, ρίξτε ένα κομμάτι πίτας. Μόλις ροδίσει το φύλλο, γυρίστε το από την άλλη με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας. Αφού ροδίσει και από τις δύο πλευρές, αποσύρετε από τη φωτιά και ακουμπήστε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσει το λάδι. Επαναλάβετε τη διαδικασία, τηγανίζοντας και τις υπόλοιπες
    μελοτυρόπιτες. Μεταφέρετε τις πίτες σε μια πιατέλα και αφήστε τις στην άκρη να κρυώσουν.
  3. Φτιάξτε το σιρόπι. Βάλτε σε μια μικρή κατσαρόλα το μέλι και το νερό. Τοποθετήστε το σκεύος σε χαμηλή φωτιά και αφήστε το μείγμα να βράσει για 7΄-8΄. Στη συνέχεια περιχύστε τις πίτες με το ζεστό σιρόπι, πασπαλίστε με την κανέλα και σερβίρετε.
Έξυπνη ιδέα
  • Τυλίξτε καλά τις τυρόπιτες με διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε τις στην κατάψυξη, τηγανίζοντάς τις μέσα στις επόμενες 3 ημέρες.