Το πιο γρήγορο γλυκό ψυγείου της Αργυρώς - Χτυπάς όλα τα υλικά, τα ρίχνεις στο ταψί και σε 15 λεπτά είναι έτοιμο

Τα μυστικά για να βγει πεντανόστιμο και όχι νιανιά

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
argiro.gr
argiro.gr

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έφτιαξε το πιο εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου. Εμπεριέχει μπανάνα, μπισκότα και σοκολάτα και μπορεί να το φτιάξει και ο πιο αρχάριος μαγειρικά. Είναι έτοιμο μέσα σε 15 λεπτά και μετά από 1 ώρα επίσης έτοιμο για φάγωμα.

Έτσι θα φτιάξεις το γλυκό ψυγείου

Υλικά

  • 2 φλ. τριμμένο μπισκότο
  • 4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 2 ώριμες μπανάνες κομμένες σε φέτες
  • 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 1¾ φλ. γάλα κρύο
  • 1 φάκελο 200 γραμ. χτυπημένη σαντιγί
  • Κουβερτούρα ή νιφάδες κουβερτούρας

Δείτε επίσης: Θεϊκό γλυκό ψυγείου με λίγες θερμίδες - Λίγα λεφτά στα υλικά, μεγάλη απόλαυση στο στόμα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο.
  • Το στρώνουμε σαν βάση ανασηκώνοντας πλαϊνά τοιχώματα σε ταψάκι 20 εκ.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
  • Αφήνουμε 5΄ να γίνει το μείγμα χλιαρό.
  • Αδειάζουμε στο στρωμένο μπισκότο τη λιωμένη σοκολάτα.
  • Κάνουμε μία στρώση τις μπανάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες.
  • Χτυπάμε την έτοιμη κρέμα με το γάλα για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά. Αδειάζουμε την κρέμα στιγμής πάνω στις μπανάνες.
  • Τέλος, γαρνίρουμε με τη σαντιγί κάνοντας ροζέτες με ένα κορνέ ή στρώνοντάς τη με ένα κουτάλι.
  • Πασπαλίζουμε με τα καρουλάκια σοκολάτας.
  • Παγώνουμε το γλυκό για 1 ώρα και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Μυστικά

Αυτή η βάση γίνεται με δύο τρόπους.

  • Μπορούμε να ψήσουμε τη βάση, αφού τη στρώσουμε στη φόρμα, για 15΄-20΄στους 180°C, να την αφήσουμε να κρυώσει κι έπειτα να συνεχίσουμε το στήσιμο του γλυκού.
  • Εγώ σας το δίνω με τον εύκολο τρόπο: απλά, στρώνουμε τη βάση και την παγώνουμε.
  • Ετοιμάζουμε το Garni σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
ΠΗΓΗ argiro.gr