Το πιο γρήγορο γλυκό ψυγείου της Αργυρώς - Χτυπάς όλα τα υλικά, τα ρίχνεις στο ταψί και σε 15 λεπτά είναι έτοιμο
Τα μυστικά για να βγει πεντανόστιμο και όχι νιανιά
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έφτιαξε το πιο εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου. Εμπεριέχει μπανάνα, μπισκότα και σοκολάτα και μπορεί να το φτιάξει και ο πιο αρχάριος μαγειρικά. Είναι έτοιμο μέσα σε 15 λεπτά και μετά από 1 ώρα επίσης έτοιμο για φάγωμα.
Έτσι θα φτιάξεις το γλυκό ψυγείου
Υλικά
- 2 φλ. τριμμένο μπισκότο
- 4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλ. κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
- 2 ώριμες μπανάνες κομμένες σε φέτες
- 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 1¾ φλ. γάλα κρύο
- 1 φάκελο 200 γραμ. χτυπημένη σαντιγί
- Κουβερτούρα ή νιφάδες κουβερτούρας
Δείτε επίσης: Θεϊκό γλυκό ψυγείου με λίγες θερμίδες - Λίγα λεφτά στα υλικά, μεγάλη απόλαυση στο στόμα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο.
- Το στρώνουμε σαν βάση ανασηκώνοντας πλαϊνά τοιχώματα σε ταψάκι 20 εκ.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
- Αφήνουμε 5΄ να γίνει το μείγμα χλιαρό.
- Αδειάζουμε στο στρωμένο μπισκότο τη λιωμένη σοκολάτα.
- Κάνουμε μία στρώση τις μπανάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες.
- Χτυπάμε την έτοιμη κρέμα με το γάλα για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά. Αδειάζουμε την κρέμα στιγμής πάνω στις μπανάνες.
- Τέλος, γαρνίρουμε με τη σαντιγί κάνοντας ροζέτες με ένα κορνέ ή στρώνοντάς τη με ένα κουτάλι.
- Πασπαλίζουμε με τα καρουλάκια σοκολάτας.
- Παγώνουμε το γλυκό για 1 ώρα και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Μυστικά
Αυτή η βάση γίνεται με δύο τρόπους.
- Μπορούμε να ψήσουμε τη βάση, αφού τη στρώσουμε στη φόρμα, για 15΄-20΄στους 180°C, να την αφήσουμε να κρυώσει κι έπειτα να συνεχίσουμε το στήσιμο του γλυκού.
- Εγώ σας το δίνω με τον εύκολο τρόπο: απλά, στρώνουμε τη βάση και την παγώνουμε.
- Ετοιμάζουμε το Garni σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.