Οι γευστικοί πειραματισμοί στην κουζίνα αποτελούν πάντα μια ευχάριστη πρόκληση, ειδικά όταν συνδυάζουμε αγαπημένα μας υλικά για να δημιουργήσουμε κάτι εντελώς καινούργιο και απολαυστικό. Σήμερα, θα μοιραστούμε μαζί σας μια συνταγή που υπόσχεται να ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους: τα λαχταριστά Oreo ντόνατς.
Συνδυάζοντας την κλασική γεύση των αγαπημένων μπισκότων Oreo με την αφράτη υφή των ντόνατς, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας, από το πρωινό σας καφεδάκι μέχρι το απογευματινό σας σνακ. Ετοιμαστείτε να βυθιστείτε σε ένα συνδυασμό γεύσεων που θα ξυπνήσει τις αισθήσεις σας και θα σας αφήσει με ένα γλυκό χαμόγελο ικανοποίησης.
Ακολουθήστε βήμα-βήμα τις οδηγίες μας και απολαύστε τα πιο νόστιμα Oreo ντόνατς που έχετε δοκιμάσει ποτέ
Για τη ζύμη
- 180ml νερό
- 30ml γάλα φρέσκο αγελαδινό
- 1 αυγό μεσαίου μεγέθους (50 γρ.)
- 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 25 γρ. μαγιά ξηρή
- 65 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο
- 350 γρ. αλεύρι σκληρό
- 140 γρ. αλεύρι μαλακό
- 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 5 γρ. αλάτι
- 60 γρ. μπισκότα Oreo, τριμμένα
Για το γλάσο
- 120 γρ. ζάχαρη άχνη
- 5ml εσάνς βανίλιας
- 60ml γάλα πλήρες
Για το γαρνίρισμα
- 200 γρ. μπισκότα Oreo, σε κομμάτια
- 30 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C στον αέρα.
- Φτιάξτε τη ζύμη. Βάλτε στο μπλέντερ τα μπισκότα Oreo και θρυμματίστε τα. Βάλτε στον κάδο του μίξερ το νερό, το γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε τα σε μέτρια ταχύτητα με το εξάρτημα γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε το σκληρό αλεύρι, το μαλακό αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια λεία και ομοιογενή ζύμη. Προσθέστε τα τριμμένα Oreo και χτυπήστε λίγο ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν. Βάλτε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάστε τη με διάφανη μεμβράνη και αφήστε τη για 20΄-25΄ να φουσκώσει.
- Πλάστε τη ζύμη σε μικρές λωρίδες και μοιράστε τις στις θήκες των φορμών. Ψήστε τα για 4΄-6΄ στην προτελευταία σχάρα. Βγάλτε τα από το φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν και ξεφορμάρετε.
- Φτιάξτε το γλάσο. Σε ένα μικρό μπολ ρίξτε όλα τα υλικά και ανακατέψτε τα με αυγοδάρτη, μέχρι να έχετε ένα λείο γλάσο.
- Βουτήξτε τα ντόνατ μέσα στο γλάσο για λίγα δευτερόλεπτα, πασπαλίστε τα με τριμμένα Oreo και ζάχαρη άχνη και αφήστε τα στην άκρη για να σταθεροποιηθεί το γλάσο.
Extra tip
- Μια άλλη πρόταση είναι να γαρνίρετε με λίγη σαντιγί.