Με αυτά τα μοσχαρίσια μπιφτέκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θα ξετρελαθείτε! Είναι ιδανικά για όσους κάνουν δίαιτα, είναι πολύ χορταστικά και περιέχουν πολλή πρωτεΐνη, ώστε ο οργανισμός να παίρνει τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται. Έχουν λίγες θερμίδες και δεν περιέχουν καθόλου ψωμί!

Δείτε επίσης: Ζουμεροί λαχανοντολμάδες που λιώνουν στο στόμα – Η παραδοσιακή ελληνική συνταγή με όλα τα μυστικά

Υλικά

Για τα μπιφτέκια

  • 1 kg μοσχαρίσιος κιμάς
  • 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 ντομάτα μεγάλη σφιχτή τριμμένη
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε ζυμώνοντας τον μοσχαρίσιο κιμά.
  • Επειδή είναι χωρίς ψωμί χρειάζονται πολύ καλό ζύμωμα ώστε να αφρατέψει καλά το μείγμα.
  • Μην ξεχνάτε ότι δεν έχουμε λίπος στον κιμά και πρέπει τα μοσχαρίσια μπιφτέκια, να πάρουν νοστιμιά και υγρασία από τα υπόλοιπα υλικά.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
  • Για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα σκεπάζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο για να ενωθούν καλά οι γεύσεις.
  • Πλάθουμε 6 μεγάλα μπιφτέκια.
  • Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα μπιφτέκια, ένα-ένα σε σακούλες τροφίμων, καλά κλεισμένες, στην κατάψυξη.
  • Αφού τα πλάσουμε τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα. Κάτω από την σχάρα του φούρνου βάζουμε ταψί για να στάζουν τα υγρά.
  • Ψήνουμε τα μοσχαρίσια μπιφτέκια στο φούρνο για 15΄, αφού τον έχουμε προθερμάνει πριν στους 200°C.

Ψήσιμο σε BBQ

  • Λαδώνουμε ελαφρά με ένα πινέλο τη σχάρα που θα ψήσουμε.
  • Χωρίς να τα πιέζουμε τα ψήνουμε στη σχάρα, από 5′ έως 7′ λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Κάθε 1′ με 2′ τα γυρνάμε ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

Πηγή: argiro.gr