Με αυτά τα μοσχαρίσια μπιφτέκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θα ξετρελαθείτε! Είναι ιδανικά για όσους κάνουν δίαιτα, είναι πολύ χορταστικά και περιέχουν πολλή πρωτεΐνη, ώστε ο οργανισμός να παίρνει τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται. Έχουν λίγες θερμίδες και δεν περιέχουν καθόλου ψωμί!
Δείτε επίσης: Ζουμεροί λαχανοντολμάδες που λιώνουν στο στόμα – Η παραδοσιακή ελληνική συνταγή με όλα τα μυστικά
Υλικά
Για τα μπιφτέκια
- 1 kg μοσχαρίσιος κιμάς
- 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 ντομάτα μεγάλη σφιχτή τριμμένη
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε ζυμώνοντας τον μοσχαρίσιο κιμά.
- Επειδή είναι χωρίς ψωμί χρειάζονται πολύ καλό ζύμωμα ώστε να αφρατέψει καλά το μείγμα.
- Μην ξεχνάτε ότι δεν έχουμε λίπος στον κιμά και πρέπει τα μοσχαρίσια μπιφτέκια, να πάρουν νοστιμιά και υγρασία από τα υπόλοιπα υλικά.
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
- Για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα σκεπάζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο για να ενωθούν καλά οι γεύσεις.
- Πλάθουμε 6 μεγάλα μπιφτέκια.
- Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα μπιφτέκια, ένα-ένα σε σακούλες τροφίμων, καλά κλεισμένες, στην κατάψυξη.
- Αφού τα πλάσουμε τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα. Κάτω από την σχάρα του φούρνου βάζουμε ταψί για να στάζουν τα υγρά.
- Ψήνουμε τα μοσχαρίσια μπιφτέκια στο φούρνο για 15΄, αφού τον έχουμε προθερμάνει πριν στους 200°C.
Ψήσιμο σε BBQ
- Λαδώνουμε ελαφρά με ένα πινέλο τη σχάρα που θα ψήσουμε.
- Χωρίς να τα πιέζουμε τα ψήνουμε στη σχάρα, από 5′ έως 7′ λεπτά από κάθε πλευρά.
- Κάθε 1′ με 2′ τα γυρνάμε ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
Πηγή: argiro.gr