Αν ψάχνεις για ένα γρήγορο, νόστιμο και εντυπωσιακό πιάτο που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε κάθε περίσταση, τότε αυτό το fried rice με γαρίδες είναι η ιδανική επιλογή. Έτοιμο σε μόλις 10 λεπτά, με υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου ή βρίσκεις εύκολα στο σούπερ μάρκετ, αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό ασιατικής νοστιμιάς και καθημερινής ευκολίας.
Είτε το φτιάξεις για ένα γρήγορο μεσημεριανό είτε για ένα ελαφρύ δείπνο, αυτό το πιάτο θα γίνει από τα αγαπημένα σου. Δες πώς θα το πετύχεις χωρίς κόπο!
Τα υλικά που θα χρειαστείς
- 40 gr βούτυρο Lurpak Soft ανάλατο
- 300 gr γαρίδες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
- 2 φρέσκα κρεμμύδια με τα φύλλα ψιλοκομμένα
- 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 1 φλ. αρακά
- 2-3 κ.σ. σάλτσα σόγιας με λιγότερο αλάτι
- 2 φλ. βρασμένο ρύζι basmati (250 γρ.)
- Λίγο
- πιπέρι
- Λάιμ για σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Αν οι γαρίδες είναι μεγάλες τις κόβουμε σε κομμάτια κι αν είναι μικρές τις βάζουμε ολόκληρες.
- Τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
- Ζεσταίνουμε το γουόκ σε μέτρια ένταση και προσθέτουμε το μισό βούτυρο.
- Μόλις λιώσει προσθέτουμε τις γαρίδες και σορτάρουμε για 1 λεπτό. Τις βγάζουμε σε πιάτο και σκεπάζουμε να μην στεγνώσουν.
- Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το καρότο για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το τζίντζερ, το λευκό μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια, το σκόρδο, την πιπεριά και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το ρύζι διαχωρίζοντας το με τα δάχτυλα να μην είναι κολλημένο.
- Σοτάρουμε για 2 λεπτά να αρχίσει να ψήνεται το ρύζι στη βάση του γουόκ.
- Μαζεύουμε τα υλικά στο πλάι του σκεύους.
- Και στο κενό σημείο προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα.
- Αφήνουμε για 1 λεπτό να σταθεροποιηθούν από κάτω κι αρχίζουμε να ανακατεύουμε να ψηθούν.
- Σπάμε με την κουτάλα σε κομματάκια και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, τον αρακά και τις γαρίδες.
- Σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Τρίβουμε πιπέρι και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον σόγια.
- Προσθέτουμε το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι και αποσύρουμε.
- Σερβίρουμε αμέσως και προσθέτουμε λίγο λάιμ.
Κι αν ψάχνεις μια γρήγορη, γλυκιά συνταγή, ρίξε μια ματιά εδώ.
Πηγή: Argiro.gr
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ