Εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο το γιαουρτογλυκό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με ζελέ και μπισκότα, ιδανικό για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, που θα λατρέψει κάθε ουρανίσκος! Αν ακολουθήσετε και τα 5 μυστικά της διάσημης μαγείρισσας, δεν θα χάσετε!
Πώς θα φτιάξετε το γιαουρτογλυκό της Αργυρώς με ζελέ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ
- 750 gr γιαούρτι στραγγιστό
- 250 gr κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 1 συσκ. καραμέλα γάλακτος (ζαχαρούχο καραμελωμένο)
- 2 συσκ. μπισκότα της αρεσκείας σας απλά ή γεμιστά
- 1 ζελέ φράουλα
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
- Λίγες φράουλες ή κόκκινα φρούτα
Δείτε επίσης: Παγωτό χωρίς ζάχαρη σε 15′ – Απόλαυση χωρίς τύψεις
Εκτέλεση
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή με σύρμα ή μίξερ χειρός.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, την καραμέλα γάλακτος, 1 πρέζα αλάτι και απαλά τα ανακατεύουμε με σπάτουλα.
- Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια μικρά μέσα.
- Ανακατεύουμε απαλά να βραχούν.
- Θα χρησιμοποιήσουμε τσέρκι, φόρμα με αποσπώμενη βάση ή πυρίμαχο σκεύος.
- Ακουμπάμε το τσέρκι (φόρμα) δαχτυλίδι πάνω σε δίσκο ή πιατέλα.
- Αδειάζουμε το γλυκό και πιέζουμε με το κουτάλι να μην έχει κενά.
- Ισιώνουμε την επιφάνεια.
- Παγώνουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά ή στο ψυγείο για περισσότερη ώρα και ετοιμάζουμε το ζελέ φράουλα.
- Βάζουμε τα κόκκινα φρούτα στην επιφάνεια του γλυκού και περιχύνουμε με το ζελέ.
- Παγώνουμε στο ψυγείο να σφίξει για λίγες ώρες.
- Ξεφορμάρουμε με προσοχή το τσέρκι.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Πρέπει να μείνει αρκετές ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
- Μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη πριν βάλετε το ζελέ και να το βγάλετε σαν παγωτό στο τραπέζι σας. Σε αυτή την περίπτωση γαρνίρετε με τρίμμα σοκολάτας ή λιωμένη σοκολάτα.
- Μπορείτε να βάλετε στην κρέμα του γλυκού σπασμένους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και να γαρνίρετε με σπασμένες μαρέγκες.
- Περιχύστε το με καραμέλα γάλακτος και πασπαλίστε το με τριμμένο μπισκότο ή σπασμένους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.
- Λίγο κακάο στη κρέμα γιαούρτι ή 3 κουταλιές πραλίνα, θα του δώσουν άλλη γεύση, σοκολατένια.
Πηγή: argiro.gr
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ