Εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο το γιαουρτογλυκό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με ζελέ και μπισκότα, ιδανικό για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, που θα λατρέψει κάθε ουρανίσκος! Αν ακολουθήσετε και τα 5 μυστικά της διάσημης μαγείρισσας, δεν θα χάσετε!

Πώς θα φτιάξετε το γιαουρτογλυκό της Αργυρώς με ζελέ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ

  • 750 gr γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 gr κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 συσκ. καραμέλα γάλακτος (ζαχαρούχο καραμελωμένο)
  • 2 συσκ. μπισκότα της αρεσκείας σας απλά ή γεμιστά
  • 1 ζελέ φράουλα

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

  • Λίγες φράουλες ή κόκκινα φρούτα

Δείτε επίσης: Παγωτό χωρίς ζάχαρη σε 15′ – Απόλαυση χωρίς τύψεις

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή με σύρμα ή μίξερ χειρός.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, την καραμέλα γάλακτος, 1 πρέζα αλάτι και απαλά τα ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  • Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια μικρά μέσα.
  • Ανακατεύουμε απαλά να βραχούν.
  • Θα χρησιμοποιήσουμε τσέρκι, φόρμα με αποσπώμενη βάση ή πυρίμαχο σκεύος.
  • Ακουμπάμε το τσέρκι (φόρμα) δαχτυλίδι πάνω σε δίσκο ή πιατέλα.
  • Αδειάζουμε το γλυκό και πιέζουμε με το κουτάλι να μην έχει κενά.
  • Ισιώνουμε την επιφάνεια.
  • Παγώνουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά ή στο ψυγείο για περισσότερη ώρα και ετοιμάζουμε το ζελέ φράουλα.
  • Βάζουμε τα κόκκινα φρούτα στην επιφάνεια του γλυκού και περιχύνουμε με το ζελέ.
  • Παγώνουμε στο ψυγείο να σφίξει για λίγες ώρες.
  • Ξεφορμάρουμε με προσοχή το τσέρκι.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

ΜΥΣΤΙΚΑ

  • Πρέπει να μείνει αρκετές ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
  • Μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη πριν βάλετε το ζελέ και να το βγάλετε σαν παγωτό στο τραπέζι σας. Σε αυτή την περίπτωση γαρνίρετε με τρίμμα σοκολάτας ή λιωμένη σοκολάτα.
  • Μπορείτε να βάλετε στην κρέμα του γλυκού σπασμένους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και να γαρνίρετε με σπασμένες μαρέγκες.
  • Περιχύστε το με καραμέλα γάλακτος και πασπαλίστε το με τριμμένο μπισκότο ή σπασμένους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.
  • Λίγο κακάο στη κρέμα γιαούρτι ή 3 κουταλιές πραλίνα, θα του δώσουν άλλη γεύση, σοκολατένια.

Πηγή: argiro.gr