Η μηλόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά, γεμάτο αρώματα και γεύσεις που θυμίζουν ζεστασιά και παράδοση. Όμως, σε μια εποχή που πολλοί αναζητούν πιο υγιεινές επιλογές, η κλασική συνταγή με ζάχαρη και αλεύρι δεν είναι πάντα η πρώτη επιλογή. Εδώ έρχεται να δώσει τη λύση μια διαφορετική προσέγγιση, την οποία συστήνουν και οι διαιτολόγοι: μια πανεύκολη και υγιεινή μηλόπιτα, χωρίς ζάχαρη και αλεύρι, που προσφέρει όλη τη γεύση χωρίς τις περιττές θερμίδες.
Πάμε να δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε αυτήν την ελαφριά και θρεπτική εκδοχή, χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά που αναδεικνύουν τη γλυκύτητα και τα αρώματα του μήλου.
Για τη μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη & χωρίς αλεύρι θα χρειαστείς:
- 100 γρ. βούτυρο μαλακό
- 4 αυγά χωρισμένα
- 1 1/2 κ.σ. υγρό γλυκαντικό με στέβια SlimFix
- 125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 150 γρ. αλεσμένο αμύγδαλο ή καρύδι (ή μισό μισό)
- 50 γρ. σταφίδες
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 πρέζα/ες αλάτι
- 2 μήλα
Εκτέλεση

Δείτε επίσης: Απίστευτη και πανεύκολη μπουγάτσα με κρέμα γιαουρτιού
- Όλα τα υλικά για την μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη,πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Καθαρίζουμε τα μήλα. Το ένα το κόβουμε σε μικρούς κύβους και το άλλο σε πολύ λεπτές φέτες για την επιφάνεια της μηλόπιτας.
- Χωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι.
- Βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκατ.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC στον αέρα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι με το μίξερ χειρός σε μεσαία ταχύτητα για 2-3’. Όταν σχηματιστεί μαρέγκα που να στέκεται,σταματάμε το χτύπημα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το μαλακό βούτυρο και προσθέτουμε το γιαούρτι, το υγρό γλυκαντικό με στέβια SlimFix,τους κρόκους αυγών και την κανέλα.
- Με ένα σύρμα ανακατεύουμε τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε μέσα στο μείγμα της μηλόπιτας ,το αλεσμένο αμύγδαλο ή καρύδι ,το ψιλοκομμένο μήλο ,τις σταφίδες κι ανακατεύουμε τα υλικά με μια σπάτουλα.
- Προσθέτουμε την μαρέγκα σταδιακά κι αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα.
- Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα το αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα.
- Τοποθετούμε τις λεπτές φέτες μήλου στην επιφάνεια της μηλόπιτας κάθετα στην ζύμη. Πιέζουμε ελαφρά τα μήλα να μπουν μέσα στη μηλόπιτα.
- Τοποθετούμε το κέικ στην μεσαία σχάρα στον καυτό φούρνο και ψήνουμε για 40’ ή μέχρι να σταθεροποιηθεί η μηλόπιτα και να βγαίνει στεγνή από ζύμη, η λάμα ενός μαχαιριού από το κέντρο του γλυκού.
- Αφήνουμε την μηλόπιτα να σταθεί και να κρυώσει στην φόρμα.
- Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια.
- Απολαμβάνουμε την μηλόπιτα χωρίς τύψεις.
Ευχαριστούμε το Argiro.gr