Η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή του χρόνου έχει ξεκινήσει, και οι προετοιμασίες για το γιορτινό τραπέζι κορυφώνονται. Τι καλύτερο από το να καλωσορίσουμε τη νέα χρονιά με τη «βασίλισσα» της Πρωτοχρονιάς, τη βασιλόπιτα! Αν ψάχνετε για μια συνταγή που να συνδυάζει αφράτη υφή, πλούσια γεύση και την υπογραφή της αγαπημένης Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, τότε σας έχουμε την ιδανική πρόταση.
Λίγες ώρες πριν την Πρωτοχρονιά, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτή την υπέροχη συνταγή που θα κλέψει την παράσταση στο τραπέζι σας και θα γίνει η αγαπημένη της οικογένειας και των φίλων σας. Ετοιμαστείτε να μαγέψετε με μια βασιλόπιτα που θα μείνει αξέχαστη!
Τι θα χρειαστείτε για την βασιλόπιτα
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250 γρ. βούτυρο
- 350 γρ. ζάχαρη
- 5 μεγάλα αυγά (χωρισμένα)
- 150 γρ. καρυδόψιχα
- 100 γρ. κονιάκ
- 200 γρ. χυμός φρέσκου πορτοκαλιού
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
- 2 βανίλιες
- 1 κ.σ. κανέλα – γαρύφαλλο – μοσχοκάρυδο ανάμεικτα
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση

Δείτε επίσης: Βασιλόπιτα: Τα 8 μυστικά που πρέπει να γνωρίζετε – Πως να μην σας κολλήσει στο ταψί
- Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ για 5 με 6 λεπτά να αφρατέψει καλά.
- Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, να απορροφούνται κάθε φορά από το μείγμα.
- Ρίχνουμε το ξύσμα, τα μπαχαρικά, και τη βανίλια.
- Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
- Ρίχνουμε στο μίγμα βουτύρου, εναλλάξ το αλεύρι και τον χυμό.
- Τέλος, προσθέτουμε τη μισή μαρέγκα να αραιώσει το μίγμα.
- Ρίχνουμε την καρυδόψιχα και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε.
- Διπλώνουμε απαλά με σπάτουλα το μίγμα.
- Το αδειάζουμε σε ταψί 28 εκατοστά βουτυρωμένο και στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170°C βαθμούς στην κάτω σχάρα 50 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να ροδίσει καλά.
- Ελέγχουμε αν είναι ψημένη με την λάμα του μαχαιριού. Αν βγαίνει καθαρή τότε είναι έτοιμη.
- Την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στο ταψί.
- Αναποδογυρίζουμε σε δίσκο σερβιρίσματος, αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί.
- Αχνίζουμε με άχνη και γράφουμε με λιωμένη σοκολάτα ευχές για την χρονιά.
Ευχαριστούμε το Argiro.gr