Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς βρίσκεται πλέον μια αναπνοή και η αλλαγή του έτους πλησιάζει, με το άγχος και τις ετοιμασίες για το γιορτινό τραπέζι να οργιάζουν. Φυσικά, το μεγαλύτερο βάρος στο τραπέζι της Πρωτοχρονιάς δεν είναι άλλο από την Βασιλόπιτα, η οποία πολλές φορές δεν είναι τόσο εύκολη στο να φτιαχτεί όσο φαίνεται. Γι αυτό και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σας σύλλεξε 8 μυστικά που πρέπει οπωσδήποτε να έχετε στο νου σας πριν ξεκινήσετε την παρασκευή του παραδοσιακού γλυκού.
Τα 8 μυστικά για την τέλεια Βασιλόπιτα
Πρώτα, διαλέξτε τη συνταγή που σας ταιριάζει – Δείτε εδώ πως θα φτιάξετε τη παραδοσιακή Βασιλόπιτα, ενώ ταυτόχρονα μην ξεχνάτε τα παρακάτω:
- Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ζυγίστε τα υλικά σας πριν ξεκινήσετε την εκτέλεση της συνταγής.
- Χτυπήστε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη ώστε να γίνει κρέμα το μίγμα και να λιώσει καλά η ζάχαρη.
- Χτυπήστε καλά τους κρόκους στο μίγμα ώστε να σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη.
- Από την ώρα που θα βάλετε το αλεύρι απαλά αναδιπλώνετε το μίγμα. Όχι χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα για να παραμείνει αφράτη και μετά το ψήσιμο η πίτα μας.
- Μην ανοιγοκλείνετε το φούρνο χωρίς λόγο διότι η βασιλόπιτα θέλει αρκετή ώρα ψήσιμο. Αν ο φούρνος σας είναι δυνατός τότε ελέγξτε το ψήσιμο, αφού περάσουν 50 λεπτά.
- Δεν ανοιγοκλείνουμε το φούρνο, αν δε σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε σωστά και σταθεροποιήθηκε στο κέντρο. Βάζουμε μια οδοντογλυφίδα ή την λάμα από ένα μαχαίρι και αν βγει στεγνή τότε η πίτα μας είναι ψημένη. Αν βγει με υγρασία ζύμης τότε θέλει περισσότερο χρόνο ψησίματος.
- Αφήστε την να κρυώσει ελαφρά κι αναποδογυρίστε την σε σχάρα ώστε να κρυώσει σωστά.