Για τους λάτρεις των μακαρονιών, αυτή η 35λεπτη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι η πιο τέλεια! Πρόκειται για μανιτάρια αλά κρεμ στο φούρνο με πλούσια γεύση τυριού σε κάθε πιρουνιά.

Πως να φτιάξεις τα μακαρόνια αλά κρεμ με μανιτάρια

Υλικά

  • 2 φλ. κοραλάκι ή άλλο μικρό ζυμαρικό με τρύπα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 300 γραμμ. μανιτάρια (ασπρομανίταρα) κομμένα σε φέτες
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1/4 φλ. αλεύρι
  • 2 φλ. φρέσκο γάλα ζεστό
  • 1 φλ. τριμμένη γραβιέρα
  • ρεγκάτο ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας που να λιώνει στο ψήσιμο

Δείτε επίσης: Το παστίτσιο αλλιώς – Χωρίς μπεσαμέλ με μακαρονάκι που δεν θέλει βράσιμο

Εκτέλεση

  • Βράζουμε πρώτα τα ζυμαρικά, όπου λόγω του σχήματός τους θα ρουφήξουν την πλούσια σάλτσα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
  • Τα στραγγίζουμε καλά.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά έως ότου γίνει διάφανο.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα αφήνουμε να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους για 4-5 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα ή κουτάλα να ψηθεί το αλεύρι για 2-3 λεπτά.
  • Λίγο λίγο ρίχνουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε ταυτόχρονα να διαλυθεί το αλεύρι.
  • Την αφήνουμε να πάρει βράση και να πυκνώσει ελαφρά.
  • Αλατοπιπερώνουμε.
  • Προσθέτουμε, το μισό τυρί και τα ζυμαρικά στη σάλτσα.
  • Τα ανακατεύουμε καλά.
  • Αδειάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο μικρό πυρίμαχο σκεύος.
  • Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για περίπου 20 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

argiro.gr