Για τους λάτρεις των μακαρονιών, αυτή η 35λεπτη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι η πιο τέλεια! Πρόκειται για μανιτάρια αλά κρεμ στο φούρνο με πλούσια γεύση τυριού σε κάθε πιρουνιά.
Πως να φτιάξεις τα μακαρόνια αλά κρεμ με μανιτάρια
Υλικά
- 2 φλ. κοραλάκι ή άλλο μικρό ζυμαρικό με τρύπα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 300 γραμμ. μανιτάρια (ασπρομανίταρα) κομμένα σε φέτες
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 1/4 φλ. αλεύρι
- 2 φλ. φρέσκο γάλα ζεστό
- 1 φλ. τριμμένη γραβιέρα
- ρεγκάτο ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας που να λιώνει στο ψήσιμο
Δείτε επίσης: Το παστίτσιο αλλιώς – Χωρίς μπεσαμέλ με μακαρονάκι που δεν θέλει βράσιμο
Εκτέλεση
- Βράζουμε πρώτα τα ζυμαρικά, όπου λόγω του σχήματός τους θα ρουφήξουν την πλούσια σάλτσα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
- Τα στραγγίζουμε καλά.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά έως ότου γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα αφήνουμε να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους για 4-5 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα ή κουτάλα να ψηθεί το αλεύρι για 2-3 λεπτά.
- Λίγο λίγο ρίχνουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε ταυτόχρονα να διαλυθεί το αλεύρι.
- Την αφήνουμε να πάρει βράση και να πυκνώσει ελαφρά.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε, το μισό τυρί και τα ζυμαρικά στη σάλτσα.
- Τα ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο μικρό πυρίμαχο σκεύος.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για περίπου 20 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.