Η μηλόπιτα είναι ένα δημοφιλές γλυκό που συνδυάζει την πλούσια γεύση των μήλων με τραγανή ζύμη και γλυκιά γέμιση. Συνδυάζει τη γλυκιά και ελαφρώς ξινή γεύση των μήλων με την τραγανή ή μαλακή ζύμη, ανάλογα με τη συνταγή. Η κανέλα και άλλα μπαχαρικά προσθέτουν ζεστά αρώματα και γεύσεις που την κάνουν απολαυστική.
Επίσης, ενέργεια λόγω των υδατανθράκων από το αλεύρι και τη ζάχαρη, κάτι που την καθιστά ένα ιδανικό γλύκισμα για στιγμές που χρειάζεσαι ένα boost ενέργειας.
Πανεύκολη συνταγή για μηλόπιτα
Αν δεν είναι και πρώτη μαγείρισσα, αλλά θα ήθελες να φτιάξεις ένα γλύκισμα και συγκεκριμένα μηλόπιτα, τότε σου έχουμε την πιο γρήγορη και εύκολη συνταγή.
Υλικά
- 2 ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένο μήλα
- 2 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κουπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1κ.γ κανέλα
Δείτε επίσης: Παραδοσιακή καρυδόπιτα του 15λεπτου – Το μυστικό στο ψήσιμο για να μην “χαλάσει”
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Στην συνέχεια χτυπάμε με το σύρμα.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Έπειτα αφού καθαρίσουμε τα μήλα τα κόβουμε σε κομματάκια και τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε με την μαρίζ μέχρι να καλυφθούν.
- Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά.
Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμο όταν βάλετε ένα μαχαίρι στο εσωτερικό και δεν έχει υπολείμματα από ζυμάρι.