Αν ψάχνετε την τέλεια συνταγή για ζουμερά και ακαταμάχητα πανσετάκια, είστε στο σωστό μέρος! Σε αυτό το άρθρο, θα σας αποκαλύψουμε την απόλυτη συνταγή μαρινάδας με πορτοκάλι που θα απογειώσει τη γεύση τους.

Με τα αρώματα του φρέσκου πορτοκαλιού να δένουν αρμονικά με μπαχαρικά και άλλα μυστικά υλικά, αυτά τα πανσετάκια θα γίνουν το αγαπημένο σας πιάτο για κάθε περίσταση. Ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε την οικογένεια και τους φίλους σας με ένα πιάτο γεμάτο γεύση και φρεσκάδα!

Τι θα χρειαστείς για τα πανσετάκια

  • 1 κιλό χοιρινά πανσετάκια
  • Χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 200 γρ. BBQ sauce
  • 4 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
  • 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Δείτε επίσης: Το θεϊκό γλυκό που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά μέσα στο 2025

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C, στον αέρα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιών, την BBQ sauce, τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το σκόρδο και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  3. Βουτάμε τα πανσετάκια στη σάλτσα, τα απλώνουμε σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα ψήνουμε για 30 λεπτά.
  4. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C στον αέρα. Με ένα πινέλο, αλείφουμε τα πανσετάκια με τη σάλτσα που έχει απομείνει και ψήνουμε για 5-10 λεπτά ακόμη.
  5. Σερβίρουμε τα πανσετάκια ζεστά.

Ευχαριστούμε το giorgostsoulis.com