Αν ψάχνετε το γλυκό που θα σας κάνει να κλείνετε τα μάτια από απόλαυση και να γυρίζετε ξανά και ξανά στη συνταγή του, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Το 2025 είναι η χρονιά που η γλυκιά απόλαυση ανεβαίνει επίπεδο με τη δική μας πρόταση: ένα μπανάνα σπλιτ με θεϊκό μπράουνι που συνδυάζει την πλούσια γεύση της σοκολάτας, τη δροσιά της μπανάνας και την κρεμώδη υφή του παγωτού.

Απλό στην παρασκευή, αλλά εξαιρετικά εντυπωσιακό στο σερβίρισμα, αυτό το γλυκό υπόσχεται να γίνει το αγαπημένο σας για κάθε περίσταση. Ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε τη συνταγή που θα φέρει χαρά στο τραπέζι σας, με λίγα υλικά και πολύ αγάπη για την τέχνη της ζαχαροπλαστικής.

Τι θα χρειαστείς για το συγκεκριμένο γλυκό

Για το μπράουνις

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 440 γρ. ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 70 γρ. κακάο
  • 2 βανίλιες
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια
  • 80 γρ. πικρή σοκολάτα σε κομματάκια
  • 100 γρ. καρύδια
  • παγωτό σοκολάτα μπανάνα για το σερβίρισμα

Για τις καραμελωμένες μπανάνες

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 4 μέτριες σε μέγεθος μπανάνες ώριμες και σφιχτές
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. καστανή ή μαύρη μαλακή ζάχαρη

Εκτέλεση

Δείτε επίσης: Πανεύκολες υγιεινές μπάρες με καρύδια

  1. Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Βουτυρώνουμε ή στρώνουμε τσαλακωμένο αντικολλητικό χαρτί σε μικρό, μακρόστενο ή τετράγωνο ταψάκι 24 Χ 24 εκ.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC. Θα ψήσουμε στον αέρα στη μεσαία σχάρα.
  4. Λιώνουμε το βούτυρο σε μεσαία κατσαρόλα σε χαμηλη φωτιά. Να μην κάψει πολύ.
  5. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σπάτουλα να λιώσει.
  6. Αποσύρουμε απο τη φωτιά.
  7. Προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και τη βανίλια. Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει
  8. Χτυπάμε τα αυγά σε ενα μπολ με το σύρμα και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας στο μείγμα brownie.
  9. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι κοσκινισμένα. Απαλά ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  10. Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και τα καρύδια.
  11. Ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.
  12. Ψήνουμε για 25 λεπτά.
  13. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
  14. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  15. Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε κατά μήκος.
  16. Σοτάρουμε τις μπανάνες σε σιγανή φωτιά να ροδίσουν ελαφρά.
  17. Προσθέτουμε τη ζάχαρη στο τηγάνι κι ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι η ζάχαρη να λιώσει.
  18. Ρίχνουμε το αλάτι και την κρέμα.
  19. Αφήνουμε μερικά λεπτά μέχρι να πυκνώσει με το βρασμό η καραμέλα γάλακτος.
  20. Κόβουμε κομμάτια μπράουνις σε μέγεθος μπουκιάς.
  21. Βάζουμε 3-4 κομμάτια brownies.
  22. Βάζουμε επάνω ολόκληρη καραμελωμένη μπανάνα, παγωτό σοκολάτα μπανάνα και περιχύνουμε με λίγη σάλτσα καραμέλα μπανάνας.

Ευχαριστούμε το Argiro.gr