Διαφορετικοί κουραμπιέδες! Από τους κλασικούς σε αυτούς με… σοκολάτα, σαν μπισκοτάκια που αξίζει να δοκιμάσετε! Σίγουρα θα τους λατρέψουν τα μικρά παιδιά γιατί ποιος δεν αγαπάει την σοκολάτα;

Η συνταγή για τους κουραμπιέδες με σοκολάτα

Δείτε επίσης: Θα μυρίσει το σπίτι πορτοκάλι και κανέλα: Κορυφαία συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα

Υλικά

  • 270 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 30 γρ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό, (70 γραμ.)

Για γαρνίρισμα

  • Λίγες σταγόνες σοκολάτας
  • Λίγα αμύγδαλα ή φιλέ αμυγδάλου

Για το τελείωμα

  • Λίγη άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο και την άχνη σε ένα μίξερ με κάδο μέχρι να γίνουν κρέμα.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια, το κακάο, το μεγάλο αυγό και τα χτυπάμε.
  • Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύομε τα υλικά με το μίξερ μέχρι να ενωθούν.
  • Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι σταδιακά ζυμώνοντας με το χέρι με απαλές κινήσεις.
  • Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και βουτυράτη. Δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια.
  • Αν χρειαστεί, πασπαλίζουμε με λίγο έξτρα αλεύρι ώσπου η ζύμη να μην κολλάει και να πλάθεται σαν πλαστελίνη.
  • Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε.
  • Εναλλακτικά, ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο 2 εκατοστών ανάμεσα σε λαδόκολλα τη ζύμη και κόβουμε σε διαφορά σχήματα με κουπ πατ.
  • Βγαίνουν 20 κομμάτια με στρογγυλό κουπ πατ 4 εκατοστών.
  • Πάνω σε κάθε κομμάτι, ακουμπάμε σταγόνες σοκολάτας ή ένα κομμάτι αμύγδαλο.
  • Τους αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για περίπου για 15-20′.
  • Αφού ψηθούν, τους αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά αλλιώς διαλύονται.
  • Κοσκινίζουμε την άχνη με λίγη βανίλια.
  • Τους βάζουμε σε πιατέλα που έχουμε αχνίσει με ζάχαρη άχνη και τους πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.

argiro.gr