Οι μηλόπιτες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά παγκοσμίως, συνδυάζοντας την απλότητα με την απολαυστική γεύση. Στο άρθρο που ακολουθεί, λοιπόν, θα ανακαλύψετε την πιο εύκολη συνταγή για μηλόπιτα, χρησιμοποιώντας ελάχιστα υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

Είτε είστε αρχάριοι στη ζαχαροπλαστική είτε αναζητάτε μια γρήγορη και νόστιμη λύση για επιδόρπιο, αυτές οι συνταγές θα σας ενθουσιάσουν με τη γεύση και την ευκολία τους. Ας δούμε λοιπόν πώς μπορείτε να φτιάξετε την τέλεια μηλόπιτα με απλά βήματα!

Πως να φτιάξετε τις μηλόπιτες

  • 230 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη & 10 γρ. έξτρα για πασπάλισμα
  • 2 αυγά μεσαίου μεγέθους (100 γρ.)
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 150 γρ. μαργαρίνη & 10 γρ. έξτρα για επάλειψη

Εκτέλεση

Δείτε επίσης: Η συνταγή της ημέρας: Ψωμάκια γεμιστά με μπέικον και αυγό

Ατομική μηλόπιτα
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C, στον αέρα. Με ένα πινέλο αλείψτε με μαργαρίνη 5 στρογγυλά τσέρκια διαμέτρου 6-7 εκ. και πασπαλίστε τα εσωτερικά με λίγο αλεύρι χωρίς γλουτένη. Τινάξτε να φύγει το περιττό αλεύρι και τοποθετήστε τα σε μια λαμαρίνα φούρνου.
  2. Λιώστε τη μαργαρίνη σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων σε χαμηλή ισχύ. Ρίξτε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε τα με έναν αυγοδάρτη έτσι ώστε να έχετε ένα αφράτο και ασπριδερό μείγμα. Ρίξτε το αλεύρι σε άλλο μπολ και προσθέστε τη βανίλια, το μείγμα των αυγών και τη μαργαρίνη και χτυπήστε τα με ένα μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχετε ένα πλήρως ομογενοποιημένο μείγμα.
  3. Ζυμώστε ελαφρά με τα χέρια σας και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30΄. Κατόπιν απλώστε την ομοιόμορφα στη βάση και στα τοιχώματα των τσερκιών που ετοιμάσατε.
  4. Πλύνετε και ξεφλουδίστε τα μήλα και αφαιρέστε τα κουκούτσια τους. Κόψτε τα σε μια επιφάνεια εργασίας σε λεπτές φέτες, αδειάστε τις σε ένα μπολ, προσθέστε την κανέλα και τη ζάχαρη και ανακατέψτε ελαφρά με ένα κουτάλι. Αραδιάστε ομοιόμορφα τις φέτες μήλων επάνω στη ζύμη.
  5. Ψήστε τις μηλόπιτες στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 45΄, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και από κάτω και να καραμελώσουν τα μήλα. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρά. Περάστε ένα μαχαιράκι περιμετρικά από τα τσέρκια εσωτερικά και τραβήξτε τα προς τα πάνω για να ξεφορμάρετε. Μεταφέρετε τις μηλόπιτες σε πιάτα και σερβίρετε.