Εύκολοι και αφράτοι παραδοσιακοί κολοκυθοκεφτέδες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Ένας ελληνικός μεζές που δεν πρέπει να λείπει από κανένα ελληνικό τραπέζι, τους καλοκαιρινούς μήνες. Με αυτή την συνταγή για τους πετύχετε όπως στις ταβέρνες.
Πώς να φτιάξετε τους κολοκυθοκεφτέδες
Υλικά
- 4 τεμάχια κολοκύθια μεγάλα
- 1 τεμάχια κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 4 μικρά φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 αυγά χτυπημένα
- 200 gr φέτα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Δείτε επίσης: Ξεσκέπαστη κολοκυθόπιτα Πάρου – Παραδοσιακή, εύκολη και πεντανόστιμη
Εκτέλεση
- Πρώτα πλένουμε τα κολοκύθια. Τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και αφήνουμε να ιδρώσουν για 10 λεπτά.
- Έπειτα τα στύβουμε καλά με τα χέρια ή βάζοντάς τα σε μια πετσέτα, για να φύγουν όλα τα υγρά.
- Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, τα χτυπημένα αυγά και τη φέτα.
- Συνεχίζουμε ρίχνοντας μπόλικο πιπέρι και αλάτι, μόνο αφού τα έχουμε δοκιμάσει πριν, μιας και αλατίσαμε στην αρχή και έχουμε προσθέσει και τη φέτα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι και λίγο-λίγο προσθέτουμε το αλεύρι, μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό που γυρίζοντας πέφτει από το κουτάλι.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει, ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μίγμα.
- Τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Κάθε φορά που τους ρίχνουμε λίγους-λίγους. Προσέχουμε να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και ρουφάνε λάδι αντί να κάνουν κρούστα.
- Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους με ντιπ γιαουρτιού.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ