Το πιο ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο στο φούρνο μέσα σε 30 λεπτά. Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, τα μυστικά και το ψήσιμο ώστε να βγει τέλειο από το φούρνο χωρίς να γίνει σκληρό το κρέας.

Η συνταγή για φιλέτο κοτόπουλο στο φούρνο

Υλικά

Για το κοτόπουλο

  • 2 μέτρια φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 κ.σ. ξύδι από κρασί
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • Λίγη αποξηραμένη ρίγανη

Για το ταψί

  • Φρέσκα βότανα (ρίγανη, θυμάρι)
  • Λιγες σκελίδες σκόρδο με το ντύμα τους (φλούδα)
  • 1 λεμόνι σε φέτες

Δείτε επίσης: Για τη βραδινή λιγούρα: Η παραλλαγή του τοστ που θα ζητάτε ξανά και ξανά

Εκτέλεση

  • Θα χρησιμοποιήσουμε φιλέτο στήθος κοτόπουλου για να βγει ζουμερό και τρυφερό το φιλέτο στο φούρνο.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ.
  • Τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • Κρατάμε την μισή βινεγκρέτ στην άκρη, για το σερβίρισμα.
  • Με την υπόλοιπη θα αλείψουμε το φιλέτο κοτόπουλο για να πάρει μοναδική γεύση και αρώματα.
  • Βάζουμε τα δύο φιλέτα ανάμεσα σε δυο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί.
  • Τα χτυπάμε με βαρύ αντικείμενο να πλατύνουν.
  • Αλείφουμε ολόγυρα με την μισή βινεγκρέτ.
  • Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.

Ψήσιμο

  • Σε ένα μικρό ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί.
  • Φτιάχνουμε ένα στρώμα με λίγα βότανα, θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο, φέτες λεμονιού και σπασμένο σκόρδο.
  • Ακουμπάμε τα φιλέτα κοτόπουλου πάνω στο στρώμα βοτάνων.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC.
  • Θα ψήσουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC στον αέρα
  • Τοποθετούμε το φιλέτο κοτόπουλο στην μεσαία σχάρα.
  • Ψήνουμε ακριβώς για 20’.
  • Αν έχετε θερμόμετρο ψησίματος, η βελόνα πρέπει να δείξει 75ºC. Τότε είστε σίγουροι ότι το κοτόπουλο είναι σωστά ψημένο, πολύ ζουμερό και πολύ μαλακό.
    Όση ώρα ψήνουμε το φιλέτο δεν ανοιγοκλεινουμε την πόρτα του φούρνου.
  • Για να ψηθεί σωστά και να παραμείνει ζουμερό πρέπει να έχουμε σταθερή θερμοκρασία φούρνου στους 200ºC.

Ξεκούραση και σερβίρισμα

  • Βγάζουμε το ψητό φιλέτο από τον φούρνο, το καλύπτουμε με ένα αντικολλητικό χαρτί και το αφήνουμε να σταθεί για 5’ .
  • Ξεκουράζοντας το φιλέτο κοτόπουλο μετά το ψήσιμο για λίγα λεπτά έχει σαν αποτέλεσμα ζουμερό και τρυφερό φιλέτο στήθος κοτόπουλου.
  • Το σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα εποχής ή το κόβουμε σε φέτες για μοναδική σαλάτα του Καίσαρα!

argiro.gr