Βέφα Αλεξιάδου: Μοσχαράκι κοκκινιστό όπως παλιά! Με κανέλα και δίπλα κολοκυθάκια!

Η συνταγή για το απόλυτο τραπέζι!

Βέφα Αλεξιάδου: Μοσχαράκι κοκκινιστό όπως παλιά! Με κανέλα και δίπλα κολοκυθάκια!

Μοσχαράκι κοκκινιστό όπως παλιά από την Βέφα Αλεξιάδου! Με κανέλα και δίπλα κολοκυθάκια, μια συνταγή που θα σας ξετρελάνει! Δοκιμάστε την...

Υλικά
6 μερίδες
1 1/2 κιλό μοσχαράκι σε μερίδες
2 κιλά κολοκυθάκια, μικρά και τρυφερά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη (εγώ βάζω σπιτική)
Μαϊντανό, άνηθο
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια, τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν ή τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.



Σε φριτέζα με μπόλικο λάδι, που το έχουμε αφήσει να κάψει, σοτάρουμε τα κολοκυθάκια, ίσα-ίσα να μαραθούν, και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν για όλο το βράδυ.



Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας. Το βγάζουμε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε, προσθέτουμε τη ντομάτα, το μαϊντανό αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, βάζουμε και το κρέας, ρίχνουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει.



Στα τελευταία 10' προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τον άνηθο. Το φαγητό πρέπει να μείνει με τη σάλτσα του.



Η σάλτσα ντομάτας που βάζω στα φαγητά μου είναι σπιτική, δηλαδή την κάνω το καλοκαίρι που οι ντομάτες είναι άφθονες και έχω για όλη τη χρονιά.

Έχετε δει και τη συνταγή της για γιουβετσάκι;

Βέφα Αλεξιάδου: Σπετσοφάι με κεφτεδάκια και κανέλα για τελείωμα! Η συνταγή από το μπαούλο της γιαγιάς!

Σπετσοφάι με κεφτεδάκια και κανέλα για τελείωμα από την Βέφα Αλεξιάδου! Η συνταγή από το μπαούλο της γιαγιάς που θα λατρέψεις! Δοκίμασέ την...

Μία εξαιρετική συνταγή της Βέφας για παρεΐστικες καταστάσεις!

Υλικά
4 άτομα
2 κιλά μελιτζάνες σε φέτες
1 κιλό πράσινες πιπεριές κομμένες και αυτές σε φέτες
1/2 κούπα λάδι
2 κιλά φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
κεφτεδάκια από μισό κιλό κιμά, όπως τα φτιάχνει η κάθε νοικοκυρά (εάν δεν έχετε ήδη κάποια συνταγή δοκιμάστε τα ζουμερά κεφτεδάκια που σας προτείνω σε άλλη συνταγή)
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι

Εκτέλεση
60 Minutes
Ξεπικρίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες σε σουρωτήρι με αλάτι για μισή ώρα, ξεβγάζουμε, στίβουμε καλά και αφήνουμε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί.



Ετοιμάζουμε τη σάλτσα της ντομάτας με το λάδι και λίγο αλάτι. Την αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει.



Ταυτόχρονα τηγανίζουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και τα κεφτεδάκια (με αυτή τη σειρά κατά προτίμηση).



Λίγο πριν σβήσουμε το μάτι με τη σάλτσα ρίχνουμε μέσα τα τηγανισμένα κεφτεδάκια να πάρουν μια βράση.