Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Βέφα Αλεξιάδου: Το δικό της γιουβέτσι, δεν έχει κρέας! Βάλε κανέλα και θα απογειωθεί!

Τέλειο για Κυριακή! Δοκίμασέ το...

Βέφα Αλεξιάδου: Το δικό της γιουβέτσι, δεν έχει κρέας! Βάλε κανέλα και θα απογειωθεί!
ΑΛΜΥΡΕΣ 12.01.2020 11:11

Το δικό της γιουβέτσι, δεν έχει κρέας και η Βέφα Αλεξιάδου το λατρεύει! Βάλε κανέλα και θα απογειωθεί, θυμήσου μας μέρα που είναι... Τέλειο για Κυριακή!

Αν έχετε και βιολογική μαργαρίνη (νηστίσιμη) μπορείτε να το λιώσετε και να το απλώσετε στο τέλος πριν την πάπρικα.

Υλικά
4-5 άτομα
1 κιλό μέτριες καραβίδες
1/2 κούπα λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
2 κουταλιές σούπας κέτσαπ
400 γραμ. κριθαράκι
αλάτι
πιπέρι
λάδι
πάπρικα ή κανέλα

Εκτέλεση

Πλύνετε τις καραβίδες και αφαιρέστε τα μουστάκια και τα ποδαράκια.



Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίστε το κρεμμύδι ώσπου να μαραθεί και στην συνέχεια ρίξτε και τις καραβίδες να σωταριστούν και αυτές.



Προσθέστε 3 φλυτζάνια νερό, αλάτι, πιπέρι και βράστε τα για 8-10'.



Αφαιρέστε τις καραβίδες με τρυπητή κουτάλα και βάλτε στην κατσαρόλα τα ντοματάκια και την κέτσαπ μέχρι να πάρουν μια βράση.



Σε ένα πυρέξ βάλτε το κριθαράκι και την σάλτσα από πάνω και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου ώσπου να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει το ζουμί.



Λίγα λεπτά πριν το βγάλετε από το φούρνο βάλτε τις καραβίδες και πασπαλίστε με πάπρικα.

Έχετε δει και τα γεμιστά της με κανέλα; Όνειρο!

Βέφα Αλεξιάδου: Αυτή είναι η μυστική συνταγή για το ρυζόγαλο! Μην ξεχάσεις να βάλεις και κανέλα!

Αυτή η μυστική συνταγή για το ρυζόγαλο θα κάνει τους πάντες να τα φάνε στο λεπτό! Η συνταγή είναι της Βέφας Αλεξιάδου και για έξτρα απόλαυση βάλε και κανέλα!

Δοκιμάστε την και εσείς και δεν θα χάσετε! Είναι καταπληκτική, εύκολη και γρήγορη! Αν θέλετε γλυκό χωρίς κόπο στο λεπτό. τότε η Βέφα Αλεξιάδου σου έχει την απάντηση.

Υλικά
4-5 μερίδες

1/2 κούπα ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
1 1/2 κούπα νερό
1/4 κ.γ. αλάτι (μια πρέζα)
4 κούπες γάλα φρέσκο
1-2 κ.σ. κοφτές, κορν φλαουρ
1-2 βανίλιες
1/2 κούπα ζάχαρη

Εκτέλεση
30-35 λεπτά

Ξεπλένουμε το ρύζι, μέσα σε ψιλό σουρωτήρι. Βάζουμε το νερό με το αλάτι να βράσει. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει όλο το νερό. Προσοχή, γιατί όσο χαμηλά κι αν έχουμε τη φωτιά, το νερό θα απορροφηθεί πολύ γρήγορα!

Σε 1/4 της κούπας γάλα, διαλύουμε το κορν φλαουρ και τη βανίλια. Bράζουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και μόλις αρχίσει να φουσκώνει, προσθέτουμε μέσα το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε στο 3 για 20 λεπτά- κι εδώ προσοχή, γιατί έχει την τάση να φουσκώνει.

Προσθέτουμε το διαλυμμένο κορν φλαουρ και ανακατεύουμε συνεχώς για 2-3 λεπτάκια. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε μπωλάκια. Όταν κρυώσουν ελαφρώς, τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και όταν κρυώσουν εντελώς, τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο.

Εσείς έχετε δοκιμάσει τα κριτσίνια της με κανέλα; Αν όχι, τρέξτε γιατί είναι καταπληκτικά!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Βέφα Αλεξιάδου: Φτιάξε τα κριτσίνια της με κανέλα! Βάλε ταχίνι και η συνταγή θα φτάσει «ταβάνι»

Βέφα Αλεξιάδου: Έβαλε κανέλα στα κουλούρια της και δεν προλάβαινε να φουρνίζει! Η συνταγή κειμήλιο!

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο Youweekly.gr

Share